Фестивал „Нови Сад - танго град“ од 15. до 18. августа

Танјуг

уторак, 13. 08. 2019. у 23:07

Фестивал „Нови Сад - танго град“ од 15. до 18. августа

Фото todotango-ns.com

Шести међународни Фестивал „Нови Сад - танго град“, у организацији удружење „Тодо Танго“, биће одржана од 15. до 18. августа у Новом Саду
Шести међународни Фестивал „Нови Сад - танго град“, у организацији удружење „Тодо Танго“, биће одржана од 15. до 18. августа у Новом Саду.


Ове године, у четири фестивалска дана, на шест локација, биће организовано 13 различитих догађаја.

„Иако су поједини фестивалски догађаји намењени искључиво тангеросима, у танго музици и плесу моћи ће да уживају и остали љубитељи аргентинске уметности и културе, а сви догађаји бесплатни су за све посетиоце“, кажу у Удружењу „Тодо Танго“.

У четвртак 15. августа, у Галерји Матице српске биће организован „Сци Танго“, јединствен догађај у коме се говори о споју науке и плеса.

Овога пута, интернетом директно из Атланте, предавање на тему „Танго уметност у модерној медицинској терапији“ одржаће проф. др Медлин Хекни са Медицинског факултета Универизитета „Еморy“ у Атланти (САД). Овај догађај почиње у 18 часова.

Круна фестивала биће концерт у Католичкој порти који ће бити одржан у петак 16. августа, од 19 часова.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Олуја одложила "Beer Fest", почиње 15. августа

На концерту ће наступити светски познати „Белтанго квинтет“, који ове године обележава 20 година постојања. Њима ће се на бини придружити аргентински танго маестроси Наталија Лавандеира и Роберто Реис.

„Овај концерт, уз подршку спонзора, Новосађанима заједно поклањају Удружење „Тодо Танго” и „Нови Сад 2021 - Европска престоница културе”,кажу организатори.

У недељу 18. августа, од 21 час, на тераси Петроварадинске тврђаве (башта ресторана „Осам тамбураша”) биће организовано плесно вече „Загрли небо”.

Тим догађајем, под ведрим небом уз поглед на Дунав и Нови Сад, шести међународни фестивал Нови Сад Танго град биће и званично затворен.

Одржавање овогодишњег фестивала помогли су Покрајински секретаријат за привреду и туризам, Покрајински секретаријат за културу, Управа за Културу Новог Сада, „Нови Сад 2021 - Европска престоница културе“, ОПЕНС, Културни центар Новог Сада, Галерија Матице српске, Студентски центар Нови Сад.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације