Видоје Петровић, градоначелник Лознице, и његови сарадници, истичу да су захваљујући подршци председника Александра Вучића и Владе Републике Србије у Лозницу дошла два велика инвеститора. Све то, веле, доприноси да Лозница добија ново лице, јер се, због запослења, очекује и долазак значајног броја младих, чиме се наметнула и потреба за изградњом новог обданишта.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Фрезе на врелом асфалту (ФОТО)

У Лозници се рађа све више деце, па упркос постојећим капацитетима, велики број њих и даље остаје на листи чекања. Сходно томе, Влада Републике Србије је препознала потребу овог града за новим обдаништем, и определила средства за изградњу новог објекта капацитета 270 места. Градња обданишта је најбоља потврда жеље државе да кроз конкретан вид подршке утиче на популациону политику и охрабри младе да формирају и прошире породице.

Преко Канцеларије за управљање јавним улагањима обезбеђена су и средства за потпуну реконструкцију најстарије основне школе на територији града Лознице и уз помоћ Владе и председника државе у току је и реконструкција свих одељења Опште болнице.

Лозница је град у којем се негује спортски дух и где постоји свест о томе колико је спорт важан за здравље деце, младих и свих грађана, па се сваке године издвајају значајна средства из буџета града за област спорта. Одговорна власт допринела је томе да Влада Републике Србије подржи пројекат изградње стадиона по УЕФА 4 стандардима. У неком наредном периоду, у плану је и изградња атлетског стадиона.

- Нови спортски стадион имаће велики значај за наш град, за афирмацију спорта и промовисање Лознице, за младе који ће моћи да имају боље услове за бављење спортом, за љубитеље спорта који ће моћи да уживају гледајући врхунске спортске клубове - рекао је градоначелник Лознице Видоје Петровић у разговору са Јованом Воркапићем, директором Републичке дирекције за имовину, који је обишао простор где ће се градити стадион.

Стратешки циљ руководства града јесте - спорт за све, па су на подручју Лознице у последњих десет година изграђене две спортске хале и отворено је купалиште (олимпијски базен и базен за децу и непливаче), који дају могућност за промоцију спортова на води. Лозница је, тако, овог лета била домаћин "Сити гејмс" каравана (некадашње "Игре без граница"), у оквиру којег је одржано спортско такмичење на градском базену. Све ово значајно унапређује ниво физичке културе међу младима, али и свим становницима града.

Изглед новог стадиона

Лозница је један од ретких градова који континуирано бележи развој и напредак у свим областима друштвеног живота и због тога је пожељан и добар партнер свима: Влади Републике Србије, Владиним институцијама, али и невладиним организацијама, градовима и регијама у земљи и иностранству.

- Градове чине људи - зато руководство Лознице, рекло би се, слуша суграђане, ослушкује њихове потребе и води политику која креира потребе Лозничана, надајући се да ће на тај начин задржати и вратити младе нараштаје у своје окриље - кажу у локалној самоуправи.