Нови Сад: Осам километара асфалта на улицама

С.БАЈИЋ

субота, 10. 08. 2019. у 13:34

Нови Сад: Осам километара асфалта на улицама

Радови на клиси - Фото Прес служба града

Милош Вучевић, градоначелник Новог Сада, посетио радове на насељу Клиса
На територији Месне заједнице Клиса, јавнмо комунално предузеће „Пут“ завршава асфалтирање 15 улица и до сада је урађено око седам километара пута а укупна вредност тих радова је 41 милион динара.

То је потврдио Милош Вучевић, градоначелник Новог Сада, који је посетио градилиште на путевима на Клиси и нагласио да предстоје радови у још две значајне улице у том делу града, што ће износити близу осам километара укупне дужине коловоза који се асфалтира.

- Обишли смо Горње ливаде, део Клисе који се налази поред ауто-пута, између Сентандрејског булевара и Булевара Европе - каже Вучевић.

Прочитајте још: РАДОВИ У НОВОМ САДУ: Асфалтирање почиње од насеља Адице

- Одлучили смо да урадимо још две веома битне улице за функционално повезивање тог краја са великим саобраћајницама. То су Улица Милентија Поповића и Пролетерска улица. Настављамо даље да улажемо у тај део града и очекујемо почетак радова на канализационој мрежи у сливу Улице Баје Пивљанина, и ускоро уговор за пројектовање канализације за тај део Клисе. Надам се да ћемо за пар недеља видети почетак изградње новог модерног обданишта у Ораховој улици, а почела је изградња нове културне станице код хале „Слана бара“. Тим разноврсним улагањима се потпуно мења слика тог дела града и Клиса више није приградско место преко канала, већ модерно, развијено насеље у које се свакодневно интегришу нови, квалитетни садржаји.

Градоначелник Вучевић је такође апеловао на грађане да дају сагласност за прелазак водоводних и канализационих инсталација преко њихових парцела, како би се олакшало комунално и инфраструктруно опремање за добробит свих грађана.


Изведени су радови на припреми за асфалтирање, а потом и асфалтирање улица Ангела Влатковића, Ковиљске, Миливоја В. Васића, Гаврила Позовића, Васе Јовановића Чиче, Анастасије Јовановић, Марије Петровић, Владимира Деметровића, Светлане Вранић, Пантелије Миланковића, Милана Моге, Добре Јовановића, Милице Томић и Љубомира Стефановића. Тренутно су у току радови на асфалтирању у Улици Ђорђа Недељковића, а укупна цена до сада изведених радова је око 41 милион динара.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације