ИЗГРАДЊА цркве у селу Бела Река, код Шапца, на имању које је даровала породица Милоша Марића, са супругом Слађаном и сином Милошем, напредује „као из воде“.

Прочитајте још: Алпиниста поправио део крова цркве у Вршцу, али торњеви и даље прете

Епископ шабачки Лаврентије, са свештенством из овом краја, освештао је, у четвртак, звона и крстове будуће богомоље у овом лепом селу, коју подиже породица Марића са мештанима. Марићи су поклонили Епархији шабачкој њиву од 38 ари и кућу, у жељи да се гради црква, у знак сећања на њиховог сина Филипа, који је, пре три године, трагично страдао у саобраћајном удесу, враћајући се се са вршњаком из села, који је, такође, издахнуо том приликом, из суседног Липолиста.

Прочитајте још: РАДОВИ КРАЈ СВИЛАЈНЦА: Асфалт, па ловачки и парохијски дом

- После синовљеве погибије, била сам у Манастиру Светог Василија Острошког - прича мајка Слађана. Молила се том нашем великом светитељу за утеху, после велике трагедије. По повратку, „приказао ми се син Филип и виду анђела“. Испричала сам то мужу и својим најмилијим. Родила се идеја да градимо цркву и, ево, то се остварује на најбољи начин.

Владика са градитељима цркве


Владика Лаврентије је, одмах по молби породице, дао благослов да се гради црква, убрзо је освештао земљиште и крст на локацији на којој је почела њена изградња. И ово је, како каже, епископ шабачки „још један пример и доказ да је, заиста, црква парче неба на земљи, како је писао свети Ава Ћелијски (др Јустин Поповић).

- Храм ће бити посвећен светом апостолу Филипу - каже прота Мирко Вилотић, архијерејски заменик у Епархији шабачкој . Изградњом овог храма за покој душе Филипа, биће успостављена вечно сећање на тог доброг дечака, који је био, не само њихов, већ и љубимац читавог краја“.

Освећења крстова за цркву