Грађевинска дозвола на провери

З. ГРУМИЋ

06. 08. 2019. у 15:17

Грађевинска дозвола на провери

Плац на Булевару ослобођења од 17до 25 Фото Д. Дозет

Тражи се решење спора поводом градње у Булевару ослобођења, градоначелник најавио да ће размотрити захтеве станара

ПОЧЕТАК изградње управне зграде "Пут-инвеста" у новосадском Булевару ослобођења одложен је док не буде пронађено одговарајуће решење проблема у вези са инвеститоровим планом, на које указују станари зграде у чијој би близини требало да никне тај пословни објекат.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Владичански двор на пролеће ново рухо

Откако су пре месец дана посечена два стабла на плацу ради припреме терена за градњу, грађани су протестовали, а захтеве су саопштили инвеститору, али и упутили их градоначелнику Милошу Вучевићу.

- Размотрићу отворено писмо грађана из зграде у Булевару ослобођења. Проверићемо грађевинску дозволу за тај објекат, који је предвиђен (на том месту) по плановима из 2006. - изјавио је Вучевић новинарима и подсетио да је четири године касније Град продао ту парцелу приватном инвеститору.

- Када је Бора Новаковић (тадашњи директор Завода за изградњу града) то продавао, тада нико није протестовао - напоменуо је Вучевић.

ПЛАЦ ОТКУПЉЕН ОД "ЂЕНЕРАЛИ ОСИГУРАЊА" ГРАД је парцелу, на којој је предвиђена изградња пословног објекта, продао компанији "Ђенерали осигурање" 2010. године, од које ју је "Пут-инвест" откупио 2017. - Урбанистичким планом још из 2006. на тој парцели била је предвиђена изградња пословног објекта и у складу с тим планом, без икаквих накнадних измена, крајем 2018. исходована је грађевинска дозвола, а средином ове и пријава радова - наводе у "Пут-инвесту".

Станари зграде у Булевару ослобођења од 17 до 25 траже да инвеститор добије прилаз будућем пословном објекту са Булевара, а не из слепе улице, чиме би, како тврде, био узурпиран једини прилаз њиховим улазима и гаражама. Затражили су и да се инвеститору не дозволи копање подземне гараже, због подземних вода, него да му се омогуће паркинг-места "негде у близини" новог објекта, као и да се строго забрани сечење преосталог здравог дрвећа на тој локацији.

- Захтевамо такође да трафостаницу изгради на свом плацу, на јавној површини, поред наше зграде - каже "Новостима" један од станара, показујући да је на том плацу између продавница "Симпо" и "Идеа" некада било уређено дечје игралиште, које је временом поприлично девастирано.

У међувремену су из "Пут-инвеста" предложили да, након изградње пословне зграде, изграде савремено дечје игралиште у непосредној близини њихове парцеле, да градилишни улаз изместе, као и да посаде нова стабла...

Грађани зграде са 280 станова надају се да ће, уз помоћ градске власти, бити пронађено решење које би задовољило обе стране.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације