Геронтолошки центар у Суботици: Термоси постају прошлост

Ј. Лемајић

05. 08. 2019. у 08:06

Геронтолошки центар у Суботици: Термоси постају прошлост

Организоване активности за кориснике - Фото Б. Вучковић, ГЦ Суботица

Геронтолошки центар у Суботици значајно унапредио рад. Омогућено да корисници добију подједнако топле оброке

ОТВАРАЊЕМ реконструисаног објекта Геронтолошког клуба "Центар 1", Геронтолошки центар у Суботици, лидер у области социјалне заштите у земљи, обележава 41 годину рада. Готово истовремено, Покрајински секретаријат за социјалну политику, демографију и равноправност полова одобрио им је више од шест милиона динара за два важна пројекта - опремање централне кухиње и праонице и унапређење рада инфо-центра.

- За последње три године у АПВ значајно је унапређен рад и квалитет услуга у 27 установа социјалне заштите којима је оснивач Покрајина, а у овај систем уложено је укупно 600.700.000 динара. Недавно је потписано 113 уговора за унапређење социјалне заштите, од чега 50 милиона иде за инвестиције, 10 милиона за програмске активности и 10 милиона за рад цивилног сектора. Поред тога, 63 милиона обезбеђено је из текуће буџетске резерве - предочава Предраг Вулетић, покрајински секретар за социјалну политику. - У протекле три године у Геронтолошки центар је уложено 43.280.000, а у Дом "Колевка" 32.588.000 динара.

Захваљујући средствима из покрајинског буџета, биће значајно унапређен квалитет живота корисника ГЦ.

- Захваљујући овом пројекту, термос ће бити прошлост. Завршићемо набавку уређаја који ће омогућити да сви корисници добијају подједнако топле оброке - објаснио је Ненад Иванишевић, директор ГЦ. - Пројекат који јача капацитете инфо-центра има за циљ да омогући нашим грађанима и корисницима да што боље користе права из социјалне заштите која им закон омогућава.

Прочитајте још: ПОМАЖУ И ЗАРАЂУЈУ: По џепарац у дом за старе

У Геронтолошком клубу "Центар 1" ускоро ће бити отворена регионална академија за обуку неговатеља. Све ово део је пројекта "РеГерНет" - Интеррег ИПА Програм прекограничне сарадње Хрватска-Србија.

УДРУЖЕЊА

ПОРЕД Геронтолошког центра, средства су добили и Дом за децу ометену у развоју "Колевка", Фондација "Тијана Јурић", Градско удружење ивналида рада и Удружење "Аутизам".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације