СТРУЊАЧА и стакленик, животна су опција Дарка Велисављева, некада успешног рвача зрењанинског Пролетера и Омладинца из Ботоша, који у дворишту родитељске куће у Ботошу, крај Тамиша, узгаја неколико сорти укусног парадајза и љуте паприке.

- Стакленик се простире на 240 квадрата и по сезони произведемо око 3.000 тона парадајза - каже Дарко.

НАКОН богате каријере, посветио се тренерском позиву и у родном селу створио тридесетак пионирских и кадетских шампиона Србије, међу којима је и његов син Андреј, који је вишеструки шампион државе.

Упоредо са едукативним радом у спорту, Дарко стиже да се бави повртарством, односно производњом парадајза и паприке.

Сада у Ботошу сви знају, када се набавља парадајз, свежи за јело или куван, зову Дарка или његове родитеље који му свесрдно помажу у послу, нарочито када је због честих тренинга одсутан из куће.

Наследник Андреј, уз обавезе у школи и на свакодневним тренинзима, стигне да оцу, баби и деди помогне, највише око заливања парадајза и у летњим месецима око брања и продаје парадајза и паприке.

- Андреј је увек ту да помогне. Тренира свакодневно, а без обзира на распуст и лето које нуди дечачке авантуре попут купања вожња бициклом, стигне да бере парадајз - наставља Дарко, уз напомену да је његов тринаестогодишњи наследник у категорији 33 килограма потврдио доминацију у Србији и окитио се титулом најбољег младог рвача на првенству у Сенти.

Прочитајте још: Соларни панели стижу на њиве

Тренер младих рвача Дарко Велисављев нарочито обраћа пажњу на њихово дружење и стасавање, да када порасту, буду узорни спортисти, али и поштени људи.

Дарко са младим рвачима Омладинца


- Ваљда та наша чаша укусног сока од парадајза, који редовно донесем на тренинг, има магичну моћ да нас све зближи, да дишемо као један и будемо постојани у свим искушењима - уз осмех констатује Дарко.

ЖЕТВА МЕДАЉА

ОСИМ Андреја, што је куриозитет, сви млади рвачи Омладинца из Ботоша, пулени Дарка Велисављева, освојили су медаље на најелитнијем дечјем такмичењу у Сенти и на ту чињеницу посебно је поносан њихов учитељ. Злато су освојили петнаестогодишњи Драган Сремац у категорији 44 килограма и Александар Бераров у категорији 48 килограма, који је и у конкуренцији кадета са старијим дечацима био сјајан и стигао до другог места и сребрне медаље. Бронзе у Сенти, на првенству Србије освојили су Стефан Ђаковић у категорији 60 килограма и Драган Сремац у категорији 44 килограма.