Стравична олуја погодила Крушевац (ФОТО/ВИДЕО)

С.БАБОВИЋ

субота, 03. 08. 2019. у 11:06

Стравична олуја погодила Крушевац (ФОТО/ВИДЕО)

Фото: С. Бабовић/ Одељење за послове одбране и ванредне ситуације

Нова олуја погодила је Крушевац јутрос око 9,30, ноћ након великог невремена које је оставило озбиљне последице по град и околину
КРУШЕВАЦ - НОВА олуја погодила је Крушевац јутрос око 9,30, ноћ након великог невремена које је оставило озбиљне последице по град и околину. Јаки налети ветра, праћени кишом и краћим падавинама потрајали су око пола сата.

Како сазнајемо, градоначелник,екипе Одељења за послове одбране и ванредне ситуације града су заједно са свим службама Сектора за ванредне ситуације МУП, као и припадницима Саобраћајне полиције,Комуналне полиције и више градских комуналних предузећа обилазили град и санирали штету током целе претходне ноћи.

Последице олује у петак увече су огромне. Према подацима Одељења олујно невреме са ударима ветра од 115 километара на сат,грмљавиним и кишом, која је изручила око 50 литара по квадрату, погодило је градску зону Крушевца, али и насељена места буци,Модрица, Велики Шиљеговац, Мали Шиљеговац и Читлук.

Из Радарског центраиспаљено је 130 комада противградних ракета на целој територији РЦ. Није било појаве града.

- Два лица су задобила индиректне повреде приликом отклањања последица невремена и упућена су на даље лечење,а укупно је било 35 интервенција Хитне службе и пет теренских интервенција - наводе у Одељењу за послове одбране.

Прочитајте још: ОЛУЈА СЕ СРУЧИЛА НА СРБИЈУ: Ветар носио све пред собом, падао град величине тениске лоптице (ВИДЕО)


Према обавештењу Диспечерског центра Електродистрибуције Крушевац, дошло је до испада из електромреже далековода 35 кВ Паруновац-Модрица и без електричне енергије су насељено место Модрица, Дворане и друга насеља која гравитирају ТС Модрица.

Због испада далековода 35 кВ Велики Шиљевовац – Рибарска Бања, без електричне енергије је насељено место Велики Шиљеговац. Снебдевање електричном енергијом у долини Рибарске Реке је нормализовано.


Телеком Србија пријавио је прекид рада на базним станицама Велики Шиљеговац и Беласица и прекид на фиксном телефонском саобраћају у долини Рибарске Реке ка Јастрепцу и делу Пакашнице испод Багдалске шуме.

- На објекту затворених базена ветар је уништио око 300м2 кровног покривача од ТР-лима. Лим је пао на јавну површину непосредно поред објекта. Није било повређених. Ватрогасно-спасилачка јединица је била на лицу места и утврђено је да нема опасности по непосредну околину, те да је потребно означити траком упозорења простор на којем је лим - напомињу у Одељењу.

Објекат балон-хала између затворених базена и Хале спортова је оштећен. Уништен је плашт – покривно платно. Оштећена је и мобилна спортска опрема и тенде на атлетском стадиону. На Багдали је олујни ветар уништио све штандове, тезге и сунцобране, поплавио је сцену где је у оквиру 4.Фестивала балона требало да наступи Хари Мата Хари и потопио развод електричних каблова и скоро сву електричну опрему (звучнике, разводне табле, појачала итд). Више десетина стабала је поломљено на Багдали и дуж Багдалског венца.

Фото: С. Бабовић/ Одељење за послове одбране и ванредне ситуације

Стабла су поломљена и оштећена у Пионирском парку, на раскрсници улице Чупићеве и Шуматовачке,а кровови су оштећени на стабленим зградама у Новој Балшићевој и Душановој улици.

Оштећено је путничко возило у Чупиевој улици услед пада надстрешнице, као о кров на згради Хитне помоћи и један санитет.У насељеном месту Читлук пријављен је удар грома и појава пожара. У крушевачком насељу Баре забележено је и изливање канализације,а екипе ЈКП Водовод имале су око 50 интервенцијаИЗ МЕДИЦИНСКЕ ШКОЛЕ ИСПУМПАЛИ 6.000 ЛИТАРА ВОДЕ

У објекту Медицинске школе у Крушевцу на делу објекта који се реконструише дошло је до обилног прокишњавања по целој вертикали – од таванског простора до приземља! Уништени су плафони, зидови, подови и електричне инсталације у свим учионицама и зборници. Припадници Ватрогасно-спасилачке јединице Ватрогасне службе су интервенисали на овом објекту. У току је уклањање воде из објекта који изводи особље школе и сервис за чишћење. Испумпано је више од 6000 литара воде.СТРАДАЛА ОКОЛИНА КРУШЕВЦА

ПОНОВО је као и 28.јула невреме начинило већу материјалну штету у Великом Шиљеговцу, где је однешен део лименог крова на Дому културе, оптећен је кров амбуланти и на великој хали преко пута бензинске пумпе. Ништа боље нису прошли ни објекти и путеви у Гаглову и Малом Шиљеговцу, у селима Ћелије, Мајдево,Каоник,Трмчаре.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације