УПРАВО завршена посета делегације из Кине, коју је чинило двадесетак привредника из провинције у којој је главни град Шанжен, уз представнике побратимског града Шујанга, у Ћуприји отварају перспективе за нове инвестиције.

- У оквиру лане договорене привредне сарадње, идеја је да се у Добричеву гради централна индустријска зона за читаво Поморавље - каже први човек локалне самоуправе Нинослав Ерић. - Она би требало да буде својеврсна полуга развоја Ћуприје, Параћина и Јагодине, за шта већ имамо пуну подршку председника Александра Вучића и Владе Србије.

Узор ће, сазнајемо, бити Индустријска зона у Шујангу, чије руководство такође подржава амбициозне планове за Поморавље, а један од инвеститора ће бити и "Јурофајбер" који ускоро у граду на Морави отвара и другу фабрику, а планира још један производни погон.

Прочитајте још - Кинески индустријски парк у граду на Морави

- Ћуприја има низ компаративних предности, од ниских оперативних трошкова производње, до квалитетне, али не и скупе радне снаге. По повратку у Кину ћу се трудити да заинтересујем што више инвеститора - обећао је заменик директора Шујанг економско-технолошке развојне зоне Ванг Шаодонг.

Подсетимо, недавно је и фирма "Фека" - поред производње предива - овде започела и израду чарапа, а већ за неколико дана би требало да доведе још једног инвеститора који ће у Ћуприји изнајмити производни погон.