Официр Полицијске управе (ПУ) у Јагодини Дејан Јовановић изјавио је данас да ће полиција појачати обиласке туристичког комплекса "Ђурђево брдо", као и контролу саобраћаја у његовој близини и предузети све мере из своје надлежности, како би сви они који лето проводе у овом гради били безбеднији.

"Нашим појачаним присуством у туристичком комплексу, едукативном представом, састанцима с представницима кућних савета, желимо да покажемо нашим суграђанима али и бројним посетиоцима и туристима, да смо увек ту за њих и да бринемо за њихову безбедност", рекао је Јовановић.

Он је додао да ће бити подељени флајери који су својеврсни подсетник на најзначајније поруке о томе како заштитити личне ствари и имовину.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Лесковац: Возни парк за јавну хигијену

Јовановић је то рекао после састанка одржаног у ПУ, с преставницима Грдске управе, "Аквапарка", Центра за културу, Црвеног крста, Туристичке организације, Градског позоришта и Плесне школе "Лалуна".

Тема састанка је била безбедност посетилаца Туристичког комплекса "Ђурђево брдо" и грађана Јагодине током летњих месеци, под називом "Безбедно и сигурно лето 2019".

Циљ овог заједничког састанка је "подизање степена безбедности посетилаца туристичког комплекса ''Ђурђево брдо'', као и свих грађана Јагодине, у сарадњи са партнерима", објаснио је Јовановић.

Јагодину дневно посети две до три хиљаде туриста а викендом, због базена "Аква парка", и три пута више.