ДРЖАВА је у комплетну реконструкцију зграде лесковачког Центра за социјални рад - од подрумских просторија до крова, преко фасаде, инсталација и ентеријера - уложила 64 милиона динара, па су корисници и запослени добили најсавременији објекат.

- Ово је још једно у низу здања која доприносе слици модерног Лесковца, чија се локална самоуправа труди да буде у служби свих грађана. Зато ме радује и то што сам овде, осим лепог објекта, затекао и врхунски тим стручњака који заслужује чисту десетку - нагласио је први човек града на Ветерници Горан Цветановић.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Лесковац: За ефикаснију бригу о људима

Свечаном пуштању у рад је присуствовао и бивши директор Центра Бобан Илић који каже да му је ово један од најсрећнијих дана у животу, док актуелни руководилац Предраг Момчиловић наглашава да су сада потпуно прилагођени потребама корисника, укључујући и инвалиде за које је коначно направљена и приступна рампа.

У Лесковцу је у петак боравила и Јелена Гажо из Канцеларије за управљање јавним улагањима, која је и финансирала реконструкцију Центра за социјални рад.


БУЏЕТ

ГРАДОНАЧЕЛНИК Цветановић каже да је Центру за социјални рад ове године намењено 165 милиона динара, уз још 31 милион колико ће добити организације и удружења која се баве побољшањем положаја осетљивих група.