Новосадско музичко лето публици доноси четири концерта

Ј. С.

четвртак, 25. 07. 2019. у 07:18

Новосадско музичко лето публици доноси четири концерта

Севдах - бенд "Диванхана" Фото МОНС

Новосадско музичко лето, у организацији Музичке омладине Новог Сада, под покровитељством Града, трајаће од 27. јула до 1. августа

НОВОСАДСКО музичко лето, у организацији Музичке омладине Новог Сада, под покровитељством Града, трајаће од 27. јула до 1. августа, а публици ће понудити четири концерта етно и џез музике. Извођачи ће наступати на "отвореном", у врту Средњошколског дома (Николајевска улица 1) и на броду "Цепелин".

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - ОБНОВА КУЋЕ ЧУВЕНОГ РАТНИКА: Још живи сећање на Драгутина Матића

Прве концертне вечери, 27. јула од 21 сат, наступиће севдах бенд "Диванхана", који су пре десетак година оформили студенти Музичке академије из Сарајева. Они ће извести традиционалну музику у новим аранжманима који су настали уз утицај џеза, класичне и поп музике.

Секретар МОНС Милан Радуловић и организатори очекују да ће новосадска публика, која је пре неколико година имала први сусрет са бендом "Диванхана", уживати и у предстојећем наступу насловљеном "Севдах под липом".

Сутрадан, 28. јула, такође у врту Средњошколског дома, наступиће Мирослав Тадић, познати српски гитариста који живи у САД, а кога памтимо по сјајним заједничким наступима са Влатком Стефановским. Он ће наступити са уметницом Ивет Холцварт. Реч је о врхунском инструменталисти који у својим композицијама комбинује различите правце: барок, класичну европску и индијску музику и традиционалне фолклорне елементе источне Европе, са блузом, џезом, фламенком и роком.

Публика ће се 30. јула преселити на "Цепелин", на Дунаву, где ће наступити Биг бенд Светске федерације Музичке омладине који је састављен од 25 врхунских музичара из 14 земаља. За крај фестивала предвиђен је концерт Новосадског биг бенда под управом Федора Вртачника са солисткињом Данком Адамов.


ЦЕНЕ КАРАТА

УЛАЗНИЦЕ за прва два концерта могу се купити по цени од 800 и 1.000 динара. Улаз за преостала два концерта биће бесплатан.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације