Срце фудбалера престало да куца, после шест месеци пријатељи испунили завет (ФОТО)

С. БАБОВИЋ

среда, 24. 07. 2019. у 11:14

Срце фудбалера престало да куца, после шест месеци пријатељи испунили завет (ФОТО)

Фото Века

ФК Јухор подигао споменик Стефану Тодоровићу (19), који је умро на терену. Обележје симболизује анђела, јер је то, кажу, и био њихов фудбалер

ШЕСТ месеци након што је престало да куца срце фудбалера Стефана Тодоровића (19), из Обрежа, код Варварина, који је 17. фебруара изненада преминуо на терену у Ћићевцу, његов клуб, уз подршку бројних пријатеља из фудбалског света, подигао је споменик непрежаљеном спортисти.

Цело обележје сведоче, за "Новости", у ФК Јухор симболизује анђела, јер је то, кажу, и био њихов фудбалер добар младић, без порока, талентован и увек спреман да помогне другима.

- Ми смо дали обећање да ћемо подићи споменик у дану када смо се опраштали од нашег Стефана, и у најкраћем могућем року тај завет и испунили - прича, за "Новости", Радиша Јовичић, тренер ФК Јухор, који је заједно са руководством клуба и председником Иваном Матићем покренуо акцију "За Стефана". - Обећање смо испунили у сарадњи са његовим најмилијима, како и стоји у натпису на споменику.

Прочитајте још - ТРАГЕДИЈА НА УТАКМИЦИ У ЋИЋЕВЦУ: Преминуо млади фудбалер!

Фудбалски савез Региона Источне Србије, Фудбалски савез Расинског округа, градски савези Крушевац, Јагодина, Параћин, Ћуприја, Свилајнац, Бор, Александровац и фудбалски клубови Жупа, Топличанин, Рембас, Косаница, Јединство - Мијатовац, Лугомир, Слога - Деспотовац, Слога - Ћићевац, Морава - Ћуприја, као и више привредника и појединаца одазвало се на позиву Стефановог клуба и помогло подизању обележја.

- Планирамо у будућности организацију меморијалног турнира, који би требало да понесе име Стефана Тодоровића


Фото "Фејсбук"

Тодора, а посебна спомен-плоча посвећена свим заслужним појединцима, којих, нажалост, више нема, а много су као фудбалери, председници, тренери помогли нашем клубу биће постављена код терена ФК Јухор - напомиње Јовичић.

Прочитајте још - ОВО ЈЕ МЛАДИ ФУДБАЛЕР КОЈИ ЈЕ ПРЕМИНУО НА УТАКМИЦИ: Покушали смо да му отворимо уста, извучемо језик, да дође себи, стварно јесте, а онда је издахнуо

Стефан Тодоровић изненада је преминуо на пријатељској утакмици са ФК Слога у Ћићевцу. Дрес обрешког клуба није ни стигао да обуче. Управо је тренинг-сусрет, 17. фебруара, требало да буде и провера талентованог играча, који тек што је пристигао из ФК Бошњане. После само 10 минута игре, Тодор је изгубио свест и ничице пао на терен. Покушаји фудбалера да га врате у живот дали су само накратко резултат, јер је Стефан убрзо поново клонуо и никада се више није пробудио.

Прочитајте још - СРУШИО СЕ НА ТЕРЕНУ: Откривен узрок смрти младог фудбалера Стефана Тодоровића

Резултати обдукције показали су да је смрт наступила услед акутног запаљења крвних судова. Од трагедије се никада није опоравила Стефанова породица, мајка Светлана, тетка и старатељка Моравка и њене ћерке, сестре Маја, Силвана и Марина, зет Горан. На сахрани, ковчег са телом Стефана Тодоровића носили су фудбалери Јухора.

Фото С.Бабовић

ТАЛЕНАТ

СТЕФАН Тодоровић је важио за велику наду ФК Јухор. Жеља му је била да у Обрежу игра шпица, и сви су у новом клубу нестрпљиво чекали да у предстојећем првенству покаже своје играчке способности.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације