Еко герила очистила Нишаву

Ј. Ћосин

среда, 24. 07. 2019. у 07:31

Еко герила очистила Нишаву

Фото Приватна архива

Удружење грађана на југу Србије организовало еколошку викенд-акцију, а логистичка помоћ стигла од ЈКП "Медијана" и његових руководилаца

ПЛАСТИЧНЕ флаше, лименке, кесе и остало смеће које је уместо у кантама, месецима завршавало у кориту Нишаве и ружило центар града, минулог викенда су уклонили чланови удружења грађана под називом "Еко герила".

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Мештани протестују због дестилерије јер загађује околину

У акцији је 15 активиста чистило леву страну реке - од моста у Улици краља Стефана Првовенчаног (код ауто-пијаце), до Тврђавског моста, укључујући и тај део Кеја - а имали су подршку ЈКП "Медијана" које је обезбедило чизме, рукавице, хватаљке, грабуље, метле и џакове. Није изостала ни конкретна помоћ, па су се чишћењу придружили директор поменутог ЈКП Драгослав Павловић и један од шефова у том колективу Владимир Митић.

Иначе, у водопривредном центру "Јужна Морава" су својевремено потврдили да су они задужен за чишћење корита Нишаве, али само ако у реци постоје препреке које прете да "поремете водни режим". Огласили су се били и из ЈВП "Србијаводе", тврдњом да је нагомилано смеће на овом месту последица тога што се на реци налази сплав, па се за решење проблема треба обратити његовом власнику или локалној самоуправи...

Зато се активирала поменута група грађана која је смећем и растињем напунила чак два камиона ЈКП "Медијана". Није изостала ни едукативна компонента, па су малишани учествовали у радионици о значају реке и заштити животне средине.
Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)

Шатор

24.07.2019. 07:47

Свака част, то је лијепа вијест. Али, овим се бави само последицама, треба третирати УЗРОК, а то су они који бацају то смеће. Не може се начистити колико они могу набавити. Зато проблем треба сасјећи у коријену, тј. ригорозним казнама одстранити штеточине.

Mikan

24.07.2019. 07:56

Svi treba da kazemo "BRAVO" ali na zalost, za 10 dana ce biti isto jer svest vecine gradjana ne dobacuje do tog nivoa...

mr. dj

24.07.2019. 08:29

Dezurstvo komunalne policije na mestima gde se okuplja veliki broj ljudi kao sto je kej, resava problem. Zato i postoje zaboga!!