НА основу уредбе Владе Србије о утврђивању државног програма обнове, односно хитних радова на санацији објеката за заштиту од вода који су оштећени током поплава у јуну, Краљево ће из државног буџета добити 104 милиона динара.

- За хитне радове на Западној Морави и њеним притокама је одобрено 95 милиона динара. То подразумева санацију и реконструкцију оштећених водних објеката у оквиру касета Адрани 1 и Адрани 2, са заштитом од унутрашњих вода, па десни насип уз Западну Мораву у дужини од 3.470 метара, обострани насип уз Мусину реку у дужини од три километра, обострани насип уз Грдичку реку од 800 метара, као и формирање изливног објекта на Чађевцу, односно припрему за изградњу црпне станице - каже др Предраг Терзић, градоначелник Краљева.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - ПУСТОШ ОКО КРАЉЕВА: Домаћинства одсечена од света, не знају где ће са малом децом 

Осим тога, за техничку документацију, управљање радовима и надзор у склопу заштите приобаља Западне Мораве и њених притока је одвојено девет милиона динара.

- После Београда, ово је највећи износ који је добила нека локална самоуправа. Максимално се трудимо да улагањем средстава у регулацију водотока смањимо будућу евентуалну штету од обилних падавина и елементарних непогода - закључује градоначелник др Терзић, уз напомену да ће извођач радова бити овдашње предузеће "Западна Морава".


БОГАТСТВО

- НА територији Краљева постоје чак 174 водотокa другог реда, што је готово шест пута више од градова са сличним бројем становника, попут Чачка, на пример - нагласио је др Терзић.