РОДНО место Лазе Телечког, великана српског глумишта, у општини Нови Бечеј, на путу између Зрењанина и Новог Бечеја, од пре неколико месеци, поносно се дичи најмодернијим и енергетски ефикасним аутобуским стајалиштем, које је финансирано средствима Покрајинског секретаријата за енергетику и саобраћај.

Прочитајте још: ХУЛИГАНИ ОПЕТ НАПАДАЈУ: Соларне станице за пуњење мобилних телефона у Нишу стално на мети вандала

Поред споменика палим борцима Другог светског рата, којима се Кумново дичи у центру села, најширег биоскопског платна у Војводини и тристогодишњег храста лужњака, село је постало специфично и по савременом аутобуском стајалишту, које је осветљено лед расветом и користи енергију из соларних панела, а модерна надстрешница, која добро дође и лети и зими, сопствени вај-фај, у служби су путника који чекају аутобуски превоз.

Горан Станчић, секретар МЗ Кумане, истиче да сви који чекају аутобус, могу да напуне своје мобилне телефоне или лаптоп уређаје, уз брзи интернет, а стајалиште је опремљено и алармом.

ОДРЖАВАЊЕ

Мештани Кумана, поносни на објекат у центру села, посебну пажњу обраћају на његово одржавање и без обзира на то што постоји већ неколико месеци, изгледа као да је јуче постављено.