ЖИТЕЉИ Камењара су минулог викенда, традиционално, такмичењем у риболову и у припремању рибљег котлића, обележили дан популарног, свог насеља уз Дунав, основаног 1951. године. Више од 500 гостију продефиловало је терасом крај чарде, дружило се уз рибље специјалитете и музику, у организацији удружења грађана "Камењар".

Прочитајте још: Сарма на разгледницама

На потезу плаже код кампа, 60 дечака и девојчица у три такмичарске категорије је "укрстило" пецаљке и за сат времена уловило 142 рибе, које су одмах, по систему "пољуби и пусти", враћене у реку.

- То је наш обичај и саставни део едукације риболоваца, који брину о реци и који деца брзо и лако усвајају - каже Звонимир Тако, руководилац такмичења уз Александра Бркића и Тибора Тота.

У конкуренцији девојчица, најуспешније су биле Ивана Ивовић, Луна Јанка и Наташа Бркић, код пионира Марио Јанка, Урош Близанац и Радован Павић, а код омладинаца, најбољи Дарио Ходелар, Немања Љубојев и Немања Бркић.

Прочитајте још: Уз дегустацију сира и меда, бесплатно шишање у градском парку

У традиционалном и увек узбудљивом такмичењу, Златни котлић Камењара, најбољи рибљи паприкаш у јакој конкуренцији, скувао је Марко Ердевик из екипе "Кумови" из Апатина, другопласирани је наш колега, Слободан Бајић, испред екипе "Вечерње новости", а треће место заузео је Предраг Дубајић из екипе "Детелинара".

Пехаре и дипломе пецарошима и куварима уручио је Сима Митрић, председник удружења "Камењар".

ЉУБИТЕЉИ РЕКЕ

- НАЈВАЖНИЈЕ је дружење свих који воле да дођу на Камењар. Лепо је када се окупе и стари и млади и подрже наше насеље које има 447 кућа, а преко лета ту борави више од 1.000 љубитеља реке - каже Лазар Мунижаба из удружења "Камењар".