ЛОКАЛНА самоуправа у Пећинцима је одлучила да у делу радне зоне у Шимановцима изгради атмосферску и фекалну канализацију на коју би требало да буду прикључени сви овдашњи погони. Израда пројекта је при крају, а када посао буде завршен, септичке јаме ће постати прошлост.

Прочитајте још: У Пећинцима посао нема само онај ко неће да ради

- За одвођење атмосферских вода из овог дела радне зоне смо урадили привремену ретензију, а у току је израда пројекта за решење које ће и при најобилнијим падавинама моћи да прими сву воду која се накупи - каже први човек Пећинаца Жељко Трбовић.

Почетку решавања једног од највећих инфраструктурних проблема се радују и у компанији "Албон", која у Шимановцима послује већ 11 година. Они су, за израду делова за моторе - клипњаче, блокове, замајце и кочионе системе - отворили и фабрику на територији Руме...

Прочитајте још: Пећинци спремни за нове улагаче

- У Пећинцима запошљавамо 110 углавном високообразованих радника, с обзиром на то да развијамо технологију и опрему за комплетну "Албон групу". У Шимановцима је комплетно заокружена производња машина које користимо за серијску производњу у нашим фабрикама које се налазе у Руми, Енглеској и Америци. Од 2006. до данас, у Србији смо инвестирали 36 милиона евра и, од почетног извоза вредног до три милиона евра годишње, стигли до садашњег биланса који је више од десет пута повољнији. Притом, 90 одсто производа извозимо на тржиште САД - каже генерални директор Исмет Гребовић, подсећајући на то да су зараде њихових радника у Шимановцима редовне и знатно изнад српског просека.