ДРИНА БИЛА ТЕСНА: Хиљаде људи на традиционалној регати (ФОТО)

Никола Јанковић

субота, 20. 07. 2019. у 17:20

ДРИНА БИЛА ТЕСНА: Хиљаде људи на традиционалној регати (ФОТО)

Фото Никола Јанковић / Спуст низ Дрину је за учеснике адреналински догађај

Поред карневала на води, посетиоци уживали и у концертима. "Најезду" низ воду пратили трубачи и разгласи прикачени на акумулаторе

ОВАКВУ окупацију Дрина, макар у мирнодопским условима, још доживела није. У част старих сплавара и добре забаве, одржан је централни догађај манифестације "Дринска регата", традиционални спуст од Перућца до Рогачице, дуг 24 километра. Хиљаде пловила разних врста крцатих авантуристима из свих крајева Србије и Републике Српске, али и из најудаљенијих крајева планете, учинили су да се моћна река учини тесном за толику силу света.

Карневал на води ниво забаве подиже на неки нови ниво, свако ако није капетан, онда је "мали од палубе", а фешта на води подразумева роштиљ уграђен у пловило, хектолитре пива и бирано друштво за летњу разбибригу.

- Долазим сваке године, ово је прилика да се сви вентили отворе, да заборавимо на свакодневицу и уобичајене бриге. Дрина и оближња Тара су бисери природе, ту остајемо да уживамо и када се регата заврши, када прође ова гунгула - каже Милица Марковић, Београђанка у улози шармантног командира сплава.

УОЧИ спуста Дрином од Бајине Баште до Перућца отегла се километарска колона возила.

На лицу места, сатима је трајала припрема "гумењака" и разних пловила сумњивог дизајна и издржљивости. На ове скаламерије убачени су хектолитри пива и храна, а на звук прангија, карневал је запловио Дрином.

ОВУ "најезду" низ воду прате трубачи, разгласи прикачени на акумулаторе, а многи су за ову прилику постали певачи извика и за своју душу. У вечерњим часовима, авантуристе су дочекали професионални музичари. Наступили су Марија Шерифовић и "Рибља чорба", па је забава трајала до јутарњих часова. Увертира за водени карневал били су концерти Лепе Брене и "Балканике", одржани уочи регате на излетишту Рача и у центру града.

Гости су током дана били заузети углавном куповином сувенира, обиласком мини - сајмова домаће радиности и уживањем у гурманским специјалитетима ужичког краја.

БОГАТ ПРОГРАМ

Изузев програма "Дринске регате" и адреналинског спуста Дрином, на располагању гостима је купање на језеру Перућац, па вожња бродићима од бране, дринским речним путем дугим 52 километра. Странци углавном обилазе цео крај, одлазе све до Андрићграда посвећеног једином нашем нобеловцу и до ћуприје Мехмед-паше Соколовића. Следи одлазак у Кустуричин рај у оближњој Мокрој Гори, а Национални парк "Тара" нуди гостима незабораван боравак на најочуванијој српској планини.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

Mića Iz Kafića

20.07.2019. 18:25

A inspekcija zatvara sve lokale,broje jaja,ne daju poštenim ljudima da zarade.Subota,nigde provoda po gradu,samo koncert!!!