Узурпиране оранице у Новом Бечеју: Од усева - на три дела

Б. Г.

субота, 20. 07. 2019. у 06:30

Узурпиране оранице у Новом Бечеју: Од усева - на три дела

Државне парцеле у атару Бочара / Фото Б. Г.

Са узурпираног државног пољопривредног земљишта у Новом Бечеју скида се летина и продаје. Приход од продатих усева дели се на три делла - по 30 одсто иде Републици и Покрајини, док 30 одсто остаје општини

ЛОКАЛНА самоуправа у Новом Бечеју наставља грчевиту борбу против узурпатора државног пољопривредног земљишта, који су у агро-економској 2018/2019. години на територији новобечејске општине узурпирали 116 хектара ораница у државној својини.

Баш као и раније, Општина Нови Бечеј је скинула усеве са бесправно обрађених парцела, уз претходно обавештење и дату могућност вансудског поравнања узурпаторима, који су остали без усева јер су се претходно оглушили о позив општинских челника.

Милан Стојшин, помоћник председника општине Нови Бечеј, задужен за пољопривреду, истиче да је узурпираних хектара највише у атару Новог Бечеја, Новог Милошева, Бочара и Кумана.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:
"Бамби" je сада и већи, и лепши

- Пшеница је пожњевена на 24 хектара и имали смо просечан принос од 3,5 тоне по хектару, уз 4.540 килограма јечма и 79.060 килограма пшенице. Очекујемо да ће сунцокрет бити на око 45 хектара, а кукуруз на око 12 хектара - истакао је Стојшин, уз напомену да се приход од продатих усева, дели на три дела - по 30 одсто иде Републици и Покрајини, док 40 одсто остаје општини.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације