Петернекове фотографије - свуда и увек

Б. Г.

субота, 20. 07. 2019. у 06:15

Петернекове фотографије - свуда и увек

Фото Ј. Њ.

Трећа изложба фотографија Томислава Петернека у Зрењанину приказује мали ретроспективни избор из пребогатог уметничког опуса од 1995. до 2018. године

"ФОТОГРАФИШЕМ се свуда и увек..."

Овим речима публици у МЗ Багљаш обратио се велики маг уметничке фотографије Томислав Петернек, на отварању треће самосталне изложбе у Зрењанину, која ће трајати до краја јула.

Ауторка поставке Јасмина Туторов, музејска саветница и председница Удружења "Багљаш култ", које је у сарадњи са познатим зрењанинским фотографом Јованом Његовићем, организовало изложбу, нагласила је да је најновија изложба мали ретроспективни избор из пребогатог уметничког опуса Петернека од 1995. до 2018.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:
Уметност великих формата

- Волети живот, уживати у његовој разноврсности, пространству и непредвидивости, само су неки од постулата довољних да кроз живот Петерник корача са фотоапаратом у рукама, авантуристички трагајући за новим садржајима, мотивима и догађајима, ширећи јасно видике нечега што се зове жеља за изазовом... - оцењено је овом приликом. - Модна фотографија, подводни снимци са дна океана, само су неки од успешних излета мајстора уметничке фотографије у нешто што се зове изазов, увек нова авантура.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације