НАЧЕЛНИК Градске управе у Шапцу Милан Васић је поводом дешавања у ЈКП "Стари град" изјавио да се смеће износи, што свако добронамеран може да види, те да комунално предузеће наставља рад према редовном распореду.

- Због свега што се тамо догодило 17. јула очекујем од руководства да утврди одговорност и санкционише прекршиоце. Јер, минимум процеса рада мора да се поштује и не сме се допустити да смеће остане на улицама - нагласио је Васић, и прецизирао да су се о закон огрешили радници који (ни)су штрајковали, а вишеструко и челници опозиционе СНС у Шапцу, јер су својим изјавама у медијима подржавали организаторе.

Директорка ЈКП "Стари град" Снежана Ђокић каже да се у среду догодило само то да је део екипе Јавне хигијене, без најаве, обуставио рад. Али, сматра, у питању није био штрајк, с обзиром на то да никакво обавештење о томе није стигло.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Сарма на разгледницама

- Ми смо у пуном саставу, а против организатора ће бити покренути дисциплински поступци. Ово је диверзија једног дела радника према предузећу и делатности у којој раде, чиме су угрозили безбедност свих нас - закључила је директорка Снежана Ђокић.


Иначе, протеклих дана су контејнери и канте за смеће у граду заиста били препуни, али се тим поводом није огласио нико од градских челника, једино је директорка ЈКП "Стари град" - још пре десетак дана, када је постало јасно да се у табору комуналаца нешто "кува" - Шапчанима упутила јавно извињење, правдајући се временском непогодом и поквареном механизацијом.