Шабачки комуналци попустили

А. ДЕЛИЋ

петак, 19. 07. 2019. у 06:50

Шабачки комуналци попустили

Контејнери препуни, Шапчани смеће одлажу где могу / Фото А. Д.

Комуналци у Шапцу у четвртак су почели да односе смеће, али само са периферије, што је, у ствари, њихов начин да одговоре руководству предузећа "Стари град" на претње отказима, које су им, наводно, упућене

КОМУНАЛЦИ у Шапцу у четвртак су почели да односе смеће, али само са периферије, што је, у ствари, њихов начин да одговоре руководству предузећа "Стари град" на претње отказима, које су им, наводно, упућене. Радници градске чистоће и одношења смећа одбили су да раде у четвртак рано ујутро, када ниједно возило није напустило круг у Далматинској улици.

Контејнери у центру Шапца и у четвртак су били препуни, а мештани околних села жалили су нам се да су смеће аутима морали да донесу у град, али да ни ту нису имали где да га одложе јер су све канте и контејнери одавно пуни.

На обуставу одношења смећа, прања и чишћења улица, комуналци су се одважили због најновијег умањења зарада од 4.000 до 6.000 динара, што је за већину њих превише. Жале се да нису примили ни солидарну помоћ, за разлику од њихових колега по комуналним предузећима у Србији.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ. НЕСВАКИДАШЊИ СЛУЧАЈ У БОРУ: Са крстачом на коме је написано његово име прошао кроз град, полиција га пронашла у мртвачком сандуку (ФОТО)

- Захтевамо разговор са градоначелником Небојшом Зеленовићем, али се он не појављује у предузећу. Уместо тога су нам стигле претње отказима. Суочени смо са тиме да ће нас сурови људи оставити без хлеба и морали смо да почнемо минимум рада - каже радник који није желео да му помињемо име.

Радници кажу да ће штрајк, по правилима, пријавити и започети га опет за недељу дана. Али, додају да су забринути за опстанак предузећа.


РЕАКЦИЈА

ПОВОДОМ штрајка нису се оглашавали ни шабачки локални челници, ни руководство предузећа чију смену захтевају радници. Али је повереник Градског одбора СНС и посланик др Бобан Бирманчевић, на питање новинара, рекао да поуздано зна да је за бившу локацију "Старог града" град од "Лидла" инкасирао милион евра. Динар од тога није уложен у комунално, казао је Бирманчевић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације