Председник Општине Грачаница Срђан Поповић положио је камен темељац за доградњу ОШ "Краљ Милутин" у Грачаници.


Пројекат предвиђа изградњу четири учионице, реновирање подова, опремање учионица, реконструкцију фискултурне сале, постављање мокрог чвора и столарије као и уградњу грејања.


Средства за овај пројекат обезбеђена су из локалног буџета у висини од 330.000 евра, а према плану, радови би требало да трају три месеца.


Према речима председника Поповића, улагањем у образовање и изградњом школа, улаже се у будућност и у опстанак на Косову.


"Желимо да створимо најбоље услове за школовање нашој деци, да улажемо у образовање јер на тај начин улажемо у наш опстанак овде", рекао је Поповић, наводи се у саопштењу Општине.


У Основној школи "Краљ Милутин" функционишу и две средње школе, са преко 1.100 ученика, а овим проширењем добиће, каже се, адекватне услове.


"Почетком наредне године биће завршен и Средњошколски центар у Лапљем Селу и на тај начин растеретићемо објекте", рекао је председник Општине Грачаница.


Поповић је истакао да је почетак данашње иградње резултат договора директора школа.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ГРАЧАНИЦА: Дом за још 100 породица


"На састанку прошле године указали су да им је неопходан простор. Ми смо изашли у сусрет и ово је резултат тих наших разговора. Очекујем да ће све бити готово пре почетка школске године", рекао је Поповић.


Како се додаје у саопштењу, заједно са председником Општине, камен темељац положили су учитељ у ОШ "Краљ Милутин" Љубомир Максимовић и директор Медицинске школе Миодраг Живић.


Живковић је рекао да школи недостаје простор и истакао значај радова који ће утицати и на боље образовање деце.


"Овде је и Грађевинско-саобраћајна школа, радили смо у три смене и додатне учионице ће растеретити наставу", казао је Живковић.


Учитељ Љубомир Макисмовић захвалио се Општини Грачаница и изразио наду да ће број деце у тој школи бити увећан.


"Срећан сам што ћемо добити школски простор, надам се да ће се рађати више деце и да ће у овој школи њихов број бити дуплиран. Корени образовања су горки, али су зато плодови слатки, јер ако нема образовања овде, онда неће бити ни нашег опстанка".


Данашњем полагању камена темељца прусуствовали су и директори општинских одељења, учитељи и наставници ОШ "Краљ Милутин, као и професори две средње школе које функционишу у овом образовном објекту.