Јагодина: Музеј воштаних фигура незаобилазна дестинација туриста (ФОТО)

Танјуг

среда, 17. 07. 2019. у 23:46

Јагодина: Музеј воштаних фигура незаобилазна дестинација туриста (ФОТО)

Музеј воштаних фигура Јагодина,фото Танјуг

Фигуре председника Русије Владимира Путина и српског тенисера Новака Ђоковића, привлаче највише пажње
ЈАГОДИНА - Музеј воштаних фигура у Јагодини, једини у Србији, ових дана је незаобилазна дестинација туриста у овом граду, а фигуре председника Русије Владимира Путина и српског тенисера Новака Ђоковића, привлаче највише пажње, рекли су данас Тањугу запослени у Музеју.

Фигура провог рекета света постављена 2012.године, а одмах по постављању посете музеју су се увећале за 30 одсто док је Путинова, постављена 2016. године, подигла ниво посета за 50 одсто, забележили су у Музеју.

Млади и спортисти највише се задржавају код фигуре Ђоковица, а мало старији и странци код Путина и по правили сви се уз ове фигуре сликају, посебно код Путинове.

Музеј је и сада, када су ђаци на одмору и нема ђачких екскурзија, пун туриста, индивидуалних и организованих група, који долазе у Аква парк, а пажњу им привлаче и нова воштана фигура председника СФР Југославије Јосипа Броза Тита и скоро постављене фигуре бившег и садашњег председника Египта Гамала Абдела Насера и Абдала Фатаха Ел Сисија.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Насер и Сиси у јагодинском Музеју воштаних фигура

Председник Скупштине града Драган Марковић - Палма, најавио је ускоро и фигуре председника Србије Александра Вучића и првог потпредседника Владе Ивице Дачића.Уз ове фигуре у Музеју су и фигуре: краља Петра И, Светог Саве, кнеза Лазара, цара Душана, Петра Петровића Његоша, Карађорђа, Слободана Милошевића, Зорана Ђинђица, Војислава Коштунице, Николе Тесле, Иве Андрића, Десанке Максимовић, Павла Вујисића, Доситеја Обрадовића, Вука Караџића, Филипа Вишњица, хајдук Вељка, Стевана Синђелића, Вука Бојовића, Јефимије, Владе Дивца...Посетиоци могу видети и олиографије, реплике оружја и старе књиге, војне заставе, макете манастира, кочије краља Милана...Музеј је отворен 29.априла 2008. године а годишње га посети комерцијално око 50.000 туриста, највише ђака у оквиру школских екскурзија.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације