Млади волонтери уз Пожаревљане

Д. Новковић

понедељак, 15. 07. 2019. у 20:41

Млади волонтери уз Пожаревљане

Фото Омладина ЈАЗАС

ОШ "Краљ Александар први" поново блиста

МЛАДИ волонтери из Србије, Мексика, Турске, Русије и Шпаније, њих укупно 11, у пожаревачкој ОШ "Краљ Александар Први" су уређивали и оплемењивали простор. У оквиру Међународног волонтерског кампа који организује Омладина ЈАЗАС, у сарадњи са Младим истраживачима Србије, учесници су сами платили превоз до Пожаревца, а смештај им је обезбеђен у школским просторијама.

- Волонтерски камп организујемо по други пут, а сада смо успоставили сарадњу са директором школе Гораном Сегером - каже координатор Омладине ЈАЗАС Зоран Јовић, и наглашава да је посебан акценат на припреми ентеријера за обележавање осам деценија постојања поменуте осмолетке.


Прочитајте још: Награђени млади волонтери


После шесточасовног рада, волонтери су се дружили са младим Пожаревљанима и организовали интернационалне вечери током којих су представљали културу свог поднебља, а посетили су и Авантура парк у ергели "Љубичево", спомен-парк Чачалицу, етно-село на Тулби, археолошки парк Виминацијум...


МИСИЈА

ЛАНЕ су млади волонтери из Србије, Мексика, Немачке, Јапана, Холандије, Турске, Чешке и Италије у Пожаревцу током септембра уредили дворишта дечјих вртића.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације