НОВИ Сад данас има двапут већи буџет него 2012. године, а то није питање бројки и слова, нити хвалисања, већ директно побољшање квалитета живота Новосађана - истиче градоначелник Милош Вучевић.

- Када имате у градској каси готово 29 милијарди динара, онда можете да реновирате и градите школе, обданишта, игралишта, да првацима купујете уџбенике... Број запослених у новосадском јавном сектору, у последњих седам година је смањен за 2.000, а укупан број новозапослених суграђана већи је за 20.000 - нагласио је први човек града.

Осврнувши се на стање у новосадским јавним предузећима, Вучевић каже да је дуг "Стана" са готово 800 милиона динара, умањен на 268 милиона динара и да сви показатељи говоре да ће то предузеће убудуће бити стабилно.

- Репрограмима, добрим финансијским одлукама, заменама краткорочних за дугорочне обавезе, исплатом, договором са повериоцима, отписом дела потраживања и дела камате, успели смо троструко да умањимо дуг ЈКП "Стан" и готово извесно да га доведемо на "зелену грану", ако се буде наставило са одговорним понашањем - рекао је Вучевић.


Прочитајте још: Нови Сад: Помоћ градског буџета 21,8 милиона динара


Мада здравствене установе од наредног фебруара неће више бити у надлежности Града, улагања у здравство неће стати. Биће изграђена амбуланта у Адицама, а у плану је и комплетна реконструкција два највећа градска дома здравља - на Лиману четири и на Новом насељу. Потом ће на ред доћи Дом здравља у Улици Змај Огњена Вука.


Градоначелник је казао да Нови Сад "не тапка у месту", да постоји велико интересовање из економски снажних држава за улагања у град. Он је најавио да ће већ на јесен за седам, а можда и осам јавних гаража, укључујући и подземне, бити расписан јавни позив.

Фото Танјуг


НЕ ПРЉАЈМО НАШУ КУЋУ

УЗ напомену да је наш град - наша кућа, градоначелник је још једном позвао суграђане да "престанемо да прљамо нашу кућу, разбацујући смеће и ставрајући дивље депоније". Најавио је наставак чишћења града, попут недавне акције чишћења Дунавца, Шодроша и Рибарског острва, у којој је и лично учествовао. Поводом ове акције, кабинету градоначелника јавио се велики број волонтера.


ТИ ДРВО ПОСАДИ

НА јесен, најављује градоначелник, биће покренута велика акција озелењавања Новог Сада, у коју ће бити укључена предузећа, скупштине станара, школе, вртићи...