ПРИВРЕМЕНА ЕКСПРОПРИЈАЦИЈА У ПЕТ ПАРАЋИНСКИХ СЕЛА: Гастранс плаћа за 90 дана

З. РАШИЋ

субота, 13. 07. 2019. у 18:40

ПРИВРЕМЕНА ЕКСПРОПРИЈАЦИЈА У ПЕТ ПАРАЋИНСКИХ СЕЛА: Гастранс плаћа за 90 дана

Фото З. Рашић

Износе је одредио Центар за вештачење и процене из Новог Сада, а суме зависе од површине и врсте засада, те конкретне вредности објеката који се налазе на траси

ПАРАЋИНСКО Одељење за урбанизам и имовинско-правне послове увелико закључује споразуме са власницима непокретности, о исплати накнаде за непотпуну експропријацију неопходну зарад изградње магистралног гасовода кроз Србију, од границе са Бугарском до Мађарске. Јер, у граду на Црници та траса пролази кроз атаре пет села - Клачевице, Извора, Доње Мутнице, Давидовца и Бошњана - чији су житељи обухваћени збирним решењем за сваку катастарску општину. Споразум о исплати накнаде се потписује појединачно...

Самостални саветник за имовинско-правне послове Татјана Жикић прецизира да у Клачевици има 124 власника непокретности, у Извору 88, Доњој Мутници 211, Давидовцу 90 и Бошњану 162, па су сви на кућне адресе добили позив да се у одређено време јаве ради закључивања Споразума. Тај посао у Доњој Мутници почиње 29. јула.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - "Турски ток" кроз Србију добио дозволу! (ФОТО/ВИДЕО) 

Корисник експропријације је "Гастранс" доо, са седиштем у Новом Саду, чији представник у Параћину одмах, у згради Општине, потписује Споразум о накнади, а исплата следује у року од 90 дана. Износе је одредио Центар за вештачење и процене из Новог Сада, а суме зависе од површине и врсте засада, те конкретне вредности објеката који се налазе на траси, а требало би да буду уклоњени.

Иначе, на започетим припремним пословима, односно рашчишћавању терена је - посредством агенције "Адеко" - већ ангажован велики број Параћинаца, а почетна плата помоћног радника износи 50.000 динара.


ПОЗИТИВАН ПРИМЕР

У БОШЊАНУ је обављена потпуна експропријација десетак парцела, јер ће се ту градити објекат система за транспорт гаса. Решење је правоснажно, па се и овде очекује потписивање споразума о исплати накнаде бившим власницима.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације