Председник Скупштине Јагодине Драган Марковић Палма демантовао је тврдњу неких медија који наводе да је дошло до тровања хлором у аква парку у том граду.

"Очигледно да неким људима у Србији смета то што је јагодински Аква парк најпосећенији и што је Јагодина постала туристички центар. Одвео сам у Аква парк гувернера регије Црвеног мора генерала др Ахмада Абдалаха и шетали Аква парком у коме је било преко 5.500 људи из готово свих градова Србије", изјавио је Палма.

"Желео сам да гувернер на директан начин упозна Србију и да се врате пријатељски односи Србије и Египта какви су били за време Насера и Тита и да Србија извози у Египат оно што Египат увози из других држава, као и да Египат подржи Србију у светским институцијама у којима је члан а у којима се одлучује о Србији. Неки медији су објавили да су се наводно деца из једног пливачког клуба отровала хлором што је најбезочнија лаж и отворени напад на најпосећенији Аква парк у Србији. У том тренутку су се, у истом базену, налазила деца из још два пливачка клуба која нису имала никаквих реакција. Члан управе клуба и родитељ једног детета из тог пливачког клуба, чија су деца реаговала, и који је подигао ту лажну медијску хајку, је опозиционар из Ћуприје", додао је он.

Прочитајте још - Драган Марковић Палма: Жена је најважнија карика у друштву

Палма је истакао да је су на захтев власти, у присуству полиције, урађене су комплетне анализе воде

"Анализа је показала да су сви параметри потпуно исправни. Молим оне који мисле да је Србија само Београд да дођу у Јагодину а ја ћу им бити добар домаћин. Молим вас да пажљиво погледате овај видео и биће вам јасно зашто нападају Јагодину као туристички центар Србије", истакао је он.