Инвестиције у Инђији: Хиљаду радних места

С. КОСТИЋ

понедељак, 08. 07. 2019. у 08:15

Инвестиције у Инђији: Хиљаду радних места
Десет инвестиција у Инђији смањиће значајно стопу незапослености у том крају. Уложено је скоро 100 милиона динара

У ПОСЛЕДЊЕ три године у североисточну радну зону у Инђији, уложено је скоро 100 милиона динара, заједничких средстава Општине Инђија и покрајинских секретаријата, што је довело до одличног резултата и то потписивања уговора о 10 нових инвестиција.

Након пуштања у пуни производни циклус фабричких постројења, на овој локацији биће отворено хиљаду нових радних места, а у локалној самоуправи очекују да ће се стопа незапослености спустити на око два процента.

Према званичној евиденцији Националне службе за запошљавање, тренутна незапосленост у овој општини је око 4,2 процената или 1.713 грађана, а у Инђији ће бити посла за сваког ко жели да ради, тврди Владимир Гак, председник општине Инђија.

- Ниска стопа незапослености и повећање конкуренције на тржишту рада несумњиво ће довести до повећања личног дохотка и животног стандарда грађана, што и јесте наш крајњи циљ - каже Гак.

Прочитајте још: УСКОРО НОВА ИНВЕСТИЦИЈА У ИНЂИЈИ: Два милиона евра у "Аутомотив"

- Подсетићу да је до пре три године североисточна индустријска зона површине 97 хектара у општинском власништву била само обична њива, без могућности да инвеститор одмах започне изградњу фабрике.

Данас, свака парцела опремљена је струјом, водом, канализацијом, гасом, телекомуникацијом, односно свим прикључцима неопходним за започињање производње.

- Ми смо уз несебичну финансијску помоћ Покрајинског секретаријата за пољопривреду, водопривреду и шумарство довели ову локацију до статуса најатрактивније индустријске зоне у југоисточној Европи. Заинтересованост инвеститора је велика, ускоро очекујемо и коначне договоре - каже Гак.

ЗАИНТЕРЕСОВАНИ И КИНЕЗИ

МЕЂУ заинтересованима је и кинеска компанија "Ђин Гу", која производи ракије од житарица. Они имају у плану да отворе производни погон у Инђији, зато општинско руководство жељно ишчекује кинеску делегацију која би требало ускоро да дође.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

Zvončica

08.07.2019. 13:04

Više je pitanje no komentar. Da li ćemo i mi koji već skoro 2 godine radimo po Ugovoru o delu imati tu čast da budemo u tih 1000 veličanstvenih koji više neće biti na Birou?

Zic

08.07.2019. 13:54

Da nije Jesica bilo ne bi bilo ni jedne fabrike u Indjiji.Ovi do sada nisu ni jednu fabriku otvorili.