НОВОИЗГРАЂЕНА саобраћајница булеварског типа на Сентандрејском путу у Новом Саду, у чију су изградњу Република, Покрајина и Град заједнички уложили више од 702 милиона динара, отворена је данас у присуству многобројних грађана.

Деоницу новог булевара од кружне раскрснице преко Канала ДТД до Велебитске улице на Клиси, дугу 1.380 метара, обишли су потпредседница Владе Србије и министарке грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић, председник Покрајинске владе Игор Мировић, градоначелник Милош Вучевић и Зоран Дробњак, директор ЈП "Путеви Србије".

- Радимо заједно и то је добитна комбинација. Прелеп је Нови Сад са оваквим булеваром, а биће још лепши након његовог озелењавања, за које је обезбеђен 21 милион динара - истакла је Михајловићева нагласивши да у Србији данас има око 40.000 активних градилишта, док их је пре пет година било 2.000.

ПРОЧИТАЈТЕ И: ПАПРЕНЕ КАЗНЕ У НОВОМ САДУ: Ко баци смеће ван канте платиће 25.000


По узору на тај заједнички пројекат, како је истакао Мировић, у Новом Саду ће ускоро бити реализовани и други заједнички послови.

- У септембру ће бити отворена нова модерна централна кухиња за предшколску установу, у октобру ће у функцију бити пуштен један део Научно-технолошког парка, док ће у новембру бити завршена зграда РТ Војводине - казао је Мировић и за крај године најавио почетак изградње нових блокова КЦ Војводине.


Градоначелник Вучевић је истакао да ће веома брзо бити настављена изградња деонице булевара од Велебитске улице до Змајевачког пута, по окончању процедуре око имовинско-правних односа.

ИНВЕСТИТОРИ

ВРЕДНОСТ радова износи тачно 702 милиона и 237.882 динара. Град Нови Сад и АП Војводина учествовали су са по 35 одсто, а 30 одсто радова финансирало је ЈП "Путеви Србије".