ДЕСПОТОВЧАНИ ће на јесен моћи да се лече у савременом Дому здравља, да гледају позоришне представе и биоскопске пројекције у новој сали Центра за културу, а деца ће наставу да похађају у адаптираној Техничкој школи. У ова три капитална и неколико мањих пројеката уложено је око 630 милиона динара.

- Дом здравља, изграђен седамдесетих година прошлог века, чија је доградња извршена деценију касније, налазио се у веома лошем стању. Поред квалитетнијих здравствених услуга, реконструкција ће нам омогућити да добијемо акредитацију - каже директор Дома здравља Дејан Милошевић.

Приводе се крају и радови на Техничкој школи у којој ће бити изграђена котларница на биомасу. Председник општине Деспотовац Никола Николић веома је поносан што је то први пројекат овог типа у Србији који ће финансирати Канцеларија за управљање јавним улагањима. У плану је да се на њу касније прикључе јавне установе.

- Недавно смо од Министарства просвете, науке и технолошког развоја добили 2.000.000 динара за опремање ентеријера школе. У плану је и изградња ученичког дома с 35 лежајева, јер, иако имамо атрактивна занимања, ђаци из других градова избегавају нашу школу због недостатка смештаја - додаје директор школе Добрица Стојановић.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - УЈЕДНО ДИЈАГНОЗА И ЛЕЧЕЊЕ: "Дедиње" добило модерну ангио-салу

Реконструкција сале Центра за културу "Свети Стефан, деспот српски", вратиће културна дешавања у Деспотовац.

- Требало би да се стидимо да град, који претендује да буде град духовности и културе, нема вишенаменску салу, па смо за добар филм, представу или концерт морали да идемо у околне градове - оценио је помоћник председника општине Горан Милојковић.

Дом здравља

УЛАГАЊА

КАНЦЕЛАРИЈА за јавна улагања је у адаптацију Дома здравља уложила 232.000.000 динара, а у адаптацију Техничке школе 152.000.000 динара. У адаптацију мултифункционалне сале Центра за културу Министарство државне управе и локалне самоуправе уложило је 11.500.000 динара, Министарство културе и информисања 8.000.000 динара, а Општина 20.000.000 динара. Вредност целог пројекта је 66.300.000 динара.