ГРАЧАНИЦА: Дом за још 100 породица

Д. ЗЕЧЕВИЋ

понедељак, 01. 07. 2019. у 13:50

ГРАЧАНИЦА: Дом за још 100 породица

Додела уговора о становима

Додељена 33 уговора о стамбеном збрињавању становника у Лапљем селу и Доњој Гуштерици. Добитнике станова обрадовао Срђан Поповић, председник Општине Грачаница

У ЧАСТ Видовдана, једног од највећих и најзначајнијих празника за читав српски народ, Општина Грачаница доделила је уговоре о стамбеном збрињавању 33 породице. Решења о додели станова у стамбеним зградама у Лапљем Селу и Доњој Гуштерици уручио је Срђан Поповић, председник Општине.

- На основу законске и темељно спроведене процедуре, општинска комисија одабрала је породице из категорије социјално угрожених и младих брачних парова које ће добити кров над главом у шест стамбених зграда у Лапљем Селу и три у Доњој Гуштерици - рекао је председник Поповић и поручио да је напредак на свим пољима могућ само уз међусобно разумевање и стрпљење.

Он је истакао да је од прошле године један од приоритета у раду Општине било решавање стамбеног питања за социјално угрожене породице и младе брачне парове, као и да је већ направљен план за следећу годину о удомљавању око стотину породица.

- Леп је осећај када усрећите оволики број породица. Водили смо рачуна да то буду породице које су решене да овде остану у нашој општини. Ми на овоме нећемо стати. Већ смо направили нове планове када је у питању помоћ у стамбеном збрињавању наших грађана.

Настављамо са реализовањем тих планова не бисмо ли стамбено збринули што већи број породица које немају решено стамбено питање и већ за нешто више од месец дана планирамо почетак градње још 36 станова - најавио је Срђан Поповић, први човек Општине Грачаница.

Једна од породица која је добила решење о стану јесте и петочлана породица Максимовић, која је до 2016. године живела у Топли.

- Ово је за нас велика радост, да коначно после 20 година добијемо кров над главом - казао је Дејан, глава породице.

Додела уговора о становима


Стан је додељен и самохраној мајци двоје деце Милици Ђукић, као и Ненаду Лазићу који са својом породицом 19 година живи као подстанар у Угљару.

Прочитајте још: СТАМБЕНО ЗБРИЊАВАЊЕ ИЗБЕГЛИЦА: Три куће на конкурсу

- Пресрећни смо и захвални свима који су препознали да смо ми једна од тих породица којима је потребан стан. Остајемо и даље овде да живимо, да радимо и да стварамо - рекао је Лазић.

Грачаница


УСЕЉЕЊЕ

породице које су за Видовдан потписале уговоре требало би до краја лета да се уселе у своје станове. Готово углас су истакли да су чврсто решени да остану да живе и раде на подручју ове општине.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације