ФРИЗЕР ОШТЕЋЕНОГ СЛУХА: Талентом победио хендикеп

Зорица Глигоријевић

недеља, 30. 06. 2019. у 08:46

ФРИЗЕР ОШТЕЋЕНОГ СЛУХА: Талентом победио хендикеп

Марко Андрејић фризира комшиницу Андреу Димитријевић / Фото З. Глигоријевић

Јагодинац Марко Андрејић (27) , иако оштећеног слуха и говора, изузетан фризер

ИАКО има велико оштећење слуха и говора, Марко Андрејић (27), из Мајура код Јагодине, постао је фризер код којег, због његовог изузетног умећа, долазе муштерије и из Јагодине, Ћуприје, Параћина и Деспотовца. Фризерски салон пре седам година отворио је у породичној кући захваљујући бесповратним средствима Националне службе за запошљавање преко програма "Прва шанса".

- Волим свој посао. Срећан сам што сам остварио сан. Најдраже ми је када је муштерија задовољна. Споразумевање ми није проблем, јер имам добар слушни апарат, а ако ме неко не разуме, напишем му поруку - каже Марко.

Додаје да подједнако воли да фризира мушкарце и жене, али да су му женске фризуре већи изазов.

- Марко је љубазан, стрпљив и увек насмејан. Прави много лепе фризуре - каже Маркова комшиница Андреа Димитријевић.

Прочитајте још: КРАЉЕВЧАНИН ДОБИО ПОСАО УПРКОС ИНВАЛИДИТЕТУ: Никада нисам одустао

Фризерски занат Марко је изучио у Школи за децу оштећеног слуха и говора "11 мај" у Јагодини, а од општине је 2011. године добио Октобарску награду као најбољи ђак. У школи кажу да је био у стању да милион пута уради исту ствар док фризуру не доведе до савршенства. Он и даље прати модне трендове, посећује семинаре и непрестано усавршава фризерски занат.

ПОДРШКА

Маркова мајка Слађана каже да је одмалена волео да чешља особе с дугом косом и да им прави плетенице. Породица га је подржала када се определио за фризерски занат.

- Пресрећна сам што Марко има сталне муштерије, регистрован локал, што је реткост у селима, и што од зараде успева да плати све дажбине - искрена је Слађана.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)