АУТОМОБИЛ "мерцедес" у потпуности је изгорео у петак око 3.30 на углу улице Светозара Марковића и Синђелићевог трга у центру Ниша у пожару за који се сумња да је подметнут, а ватра је захватила и аутомобил "хјундаи" који је био паркиран поред њега, а ком је изгорела предња страна. У пожару на срећу нико није повређен.

- Нишка полиција је одмах по пријави да на паркингу иза Народног позоришта гори возило, изашла на место догађаја. Пожар је брзо локализован и увиђајем је утврђено да се пламен са аутомобила марке "мерцедес" проширио на суседно возило "хјундаи". Полиција ради на утврђивању узрока, а о свему је обавештено Основно јавно тужилаштво - рекли су у ПУ Ниш. Међутим у ОЈТ Ниш нису имали информације о томе како је до пожара дошло нити да ли је он подметнут, речено нам је само да је наложен увиђај и да се резултати чекају.

Како незванично сазнајемо, "мерцедес" је највероватније поливен запаљивом течношћу па упаљен, након чега је ватра букнула и захватила "хјундаи".

ПРОЧИТАЈТЕ И: ИСТРАГА О ПАЉЕВИНАМА У НИШУ: Изгорели аутомобили власника ланца хотела


Новинари "Вечерњих новости" успели су да дођу до Д. М., власника запаљеног "мерцедеса", али он није хтео да разговара о инциденту. Рекао је само да нема идеју ко је могао да запали његов ауто и да ни на кога не сумња.

Комшије кажу да их је нешто пре четири сата пробудила јака експлозија.

- Баш је грунуло, експлозија је била јака, дан пре тога је у Нишу експлодирала нека касетна бомба па сам помислио да је опет нешто тако, међутим кад сам погледао кроз прозор, видео сам ауто у пламену - испричао је комшија М. В.

Како је додао, ауто припада комшијама који су се недавно ту доселили са дететом, а који имају приватну фирму.


УЧЕСТАЛО

Од почетка јуна ово је четврти случај у Нишу да су возила горела, али углавном због квара на инсталацијама. Прошле године у Нишу је изгорело десетак аутомобила од којих су неки припадали нишким функционерима.