Културни центар понос Златибора

Н. ЈАНКОВИЋ

27. 06. 2019. у 07:50

Културни центар понос Златибора

Фото. Н. Јанковић

Расим Љајић и Милан Стаматовић отворили велелепно здање. У модерну грађевину уложено 230 милиона динара

ЗЛАТИБОР је добио свој Културни центар, у чију је изградњу и опремање из републичке и локалне касе уложено укупно 227 милиона динара. Лепу и моредно опремљену грађевину, смештену у строгом центру, свечано су у среду отворили министар туризма Расим Љајић и председник Општине Чајетина Милан Стаматовић, истичући да се овом инвестицијом значајно унапређује понуда најпосећеније српске планине.

У 1.925 квадратних метара смештене су позоришна и биоскопска сала, ликовна галерија, библиотека, конференцијске сале, медија центар, као и осам соба и четири апартмана. Све то оплемењено је најмореднијом опремом.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Златибор - туристички центар Србије


- Ретко се дешава да у унутрашњости отварамо капиталне, велелепне и корисне објекте, који ће значајно допринети укупном развоју целе заједнице. Захваљујући разумевању министра Расима Љајића, успели смо да за две и по године пројекат доведемо до краја - нагласио је Стаматовић. - Министарство је уложило 45, Општина и наша локална туристичка организација 182 милиона динара.

Министар Љајић је нагласио да Златибор бележи највећи раст, мерено повећањем броја гостију, за 94 одсто у односу на период од пре пет година.

- Влада препознаје значај Златибора на туристичкој мапи целог региона, али треба истаћи да је ово један од ретких случајева где је држава за капитални пројекат издвојила мање новца од локалне самоуправе и то је за сваку похвалу - рекао је министар Љајић. - Никакве дилеме нисмо имали да ће овај објекат употпунити туристичку понуду и привући бројне туристе из Србије и иностранства.


БИБЛИОТЕКА

КУЛТУРНИ центар Златибора грађен је по највишим стандардима, а постаће оаза културе читавог региона, место одржавања позоришних представа, ликовних изложби, уметничких колонија. Библиотека "Љубиша Р. Ђенић", чији је оснивач Општина Чајетина, већ је нашла своје место у новом здању.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

pibe

10.09.2019. 16:27

230 miliona nasih dinara za kulturni centar na Zlatiboru, prestonicu kica i divlje gradnje? A po sajtovima se vec oglasava izdavanje apartmana u ovoj zgradi.