Дневни центар у Косовској Митровици од браће из Републике Српске (ФОТО)

И. Радуловић

среда, 26. 06. 2019. у 14:51

Дневни центар у Косовској Митровици од браће из Републике Српске (ФОТО)

Фото: И. Радуловић

Положен камен темељац за први дневни центар намењен деци са потешкоћама у развоју. Радост нису скривали ни родитељи којима овакав објекат много значи
КОСОВСКА МИТРОВИЦА – Најлепши и највреднији поклон за свој други рођендан Удружење родитеља „Подржи ме“ из Косовске Митровице добило је данас од братског народа Републике Српске који преко Одбора за помоћ Србима на Косову и Метохији и доказаног хуманисте Милорада Арлова помаже изградњу првог дневног центра намењеног деци и младима са потешкоћама у развоју.

Прочитајте још:
Делегација Републике Српске у посети Косову и Метохији

Реализација идеје, која је представљена крајем прошле године на хуманитарној академији које је ово Удружење организовано, започела је бројних хуманитарним акција и куповином плаца у Микро насељу где је данас, у присуству великог броја деце и родитеља, али и политичких и јавних личности, положен камен темељац за објекат величине 631 м2 и вредности око 280 хиљада евра.


Прочитајте још: Помоћ деци са Космета


- У децембру нисмо имали ниједан евро, а сада имамо више од четвртине средстава. Има много донација, већих и мањих, али мене радује то што су од срца. Изградићемо га уколико будемо хумани, а има у нас Срба хуманости итекако. Поклонићемо га овој деци, нека им то буде друга кућа, да се осећају слободно, јер она то заслужују – рекао је са пуно емоција Арлов. Он је пожелео да се у будућности знатно мање деце рађа са проблемима и потешкоћама у развоју.

Да је ово посебан и значајан дан за све оне који имају деци са сметњама у развоју, али и за читаво друштво указала је окупљенима председница Удружења „Подржи ме“ Ивана Ракић.

- Данас почиње остварење наших снова. На овом простору где се сада налазимо, изградиће се дневни центар који ће бити највећа подршка овим родитељима и деци - каже Ракић.

Радост нису скривали ни родитељи који са нестпљењем очекују изградњу првог овоквог објекта на северу Космета. Светлана Јовановић, мајка Стефана Јовановића, детета са потешкоћама у развоју, каже да изградња центра много значи првенствено родитељима, а наравно и њиховој деци.

- Наше Удружење ће изграњом овог објекта добити могућност да 24 часа дневно буде на располагању родитељима и деци са потешкоћама у развоју. Нажалост, имамо децу која су изолована, па се надам да ће родитељи тих малишана скупити храбрости да их доведу код нас – рекла је Јовановић.

Подршку је у име Владе Републике Србије обећала и координатор за послове у Канцеларији за Косово и Метохију Злата Радовановић која је истакла да ће држава Србија учинити све да овај центар добије сву неопходну помоћ.Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)