Субвенцијама лакше до нових трактора

А. РОВЧАНИН

понедељак, 24. 06. 2019. у 09:54

Субвенцијама лакше до нових трактора
Изложба пољопривредне механизације у селу Божетићи

Село Божетићи било је домаћин изложбе пољопривредних машина коју је под ведрим небом организовало пријепољско предузеће "Радуловић" д.о.о. Пољопривредници из целог Златиборског округа имали су прилику да пробају, али и да купе најновије моделе трактора, машина за кошење, скупљање, чврсто балирање и вакумирање сена.

Пољопривредна механизација у овим крајевима је веома застарела, трактори и прикључне машине су, кажу старији мештани овог села, куповани последњи пут седамдесетих и осамдесетих година прошлог века, а ако се нешто и занављало, углавном је било половно, јер за нове машине није било довољно новца.

Млађи пољопривредници се у нововарошком крају углавном баве сточарством, а мере Владе за њих су веома важне јер ће им субвенције олакшати куповину нове механизације.

Прочитајте још - ПОМОЋ ПОРОДИЦИ ИЗ ЗАБОЈНИЦЕ: Стиже трактор Вељовићима

- Да бисмо остварили право на субвенцију морамо да уплатимо цео износ, а повраћај у виду субвенције добијамо након 60-90 дана. Често се деси да тај износ немамо у целости, али нам ова фирма изађе у сусрет и сачека на уплату, што је за нас веома битно - каже председник Месне заједнице Божетићи Слободан Поповић.

Изложбу је посетио и председник Општине Нова Варош Радосав Васиљевић. Он је истакао да су субвенције државе значајно промениле набоље читав нововарошки крај и да су се показале изузетно добрим. Због тога је и локална самоуправа одлучила да додатно помогне и определила средства за субвенционисање куповине машина.

Прочитајте још -Трактори за пољопривреднике на Космету (ФОТО)

- Сви наши домаћини који купе неку пољопривредну машину у вредности до 200.000 динара добиће повраћај половине тог износа - казао је Васиљевић.

ПОДРШКА

Људи су поново почели да купују нове машине. У овом крају смо продали преко 90 трактора и око 400 прикључних машина. Нико није одбијен за субвенције, само онај ко их није тражио није их ни добио - каже Радуловић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације