СПЕКТАКУЛАРНИМ,  дуготрајним ватрометом, уз поруке пријатељства Габора Палинкаша, заменика амбасадора Мађарске у Србији и Хајналке Рафајловић, аташеа за културу наших северних суседа, који су ове године “земља пријатељ” фестивала, обележено је прво вече “Тамбурица феста 2019” на Петроварадинској тврђави.

У такмичарском делу малих тамбурашких оркестара, победио је тамбурашки ансамбл “Опус” из Новог Сада по оцени стручног жирија, чији је вокални солиста Роберт Хипо проглашен за најбољег певача. За најпримаша награђен је Гергељ Пожгаи из мађарског оркестра “Фермата”, за бас примаша Антоније Окреша из хрватског састава “Алегро” а нај бегешар је Дарко Јовановић из оркестра “Грбини маријачи”.

Прочитајте још - УМИЛНИ ЗВУЦИ С ПЕТРОВАРАДИНА: Почиње "Тамбурица фест 2019"

Фестивал су сјајним ревијалним наступом отворили 105 дечака и девојчица окупљених у регионални састав у оквиру пројекта “Тамбурашки мостови пријатељства”. За њима су аплаузе брали чланови “Златног потока”, руског ансамбла народне музике Републике Коми, а тачку на сјајно вече ставили су феноменални солисти оркестра 100 виолина из Будимпеште, “Будапест џипси симфони оркестра”.

Фестивал се наставља у суботу такмичењем великих тамбурашких оркестара и 11 вокалних солиста за престижну титулу у избору најбоље нове тамбурашке песме у пратњи Великог тамбурашког оркестра РТВ Војводина и за крај, целовечерњи концерт регионалне звезде, Лепе Брене која ће наступити у пратњи тамбураша и њеног оркестра.

Фото: Н. Стојановић