ВИШЕ од 1.300 малишана, и исто толико мама односно тата, из 11 вртића лесковачке Предшколске установе "Вукица Митровић" одиграло је свој први јавни плес, а њиховом умећу сведочиле су хиљаде посматрача. Традиционалној манифестацији "Разигране улице", у централном лесковачком булевару нису се радовали само родитељи и деца из 76 предшколских група, већ и баке и деке, ујаци и ујне, тетке и тече, браћа и сестре...


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Параћин: Стартовало "Спортско лето"

Сви су уживали у осмесима и добром расположењу предшколских група, који су на овај начин најавиле свој улазак у школске клупе. Разиграни малишани у разнобојним мајицама са шареним балонима у рукама обојили су центар града срећом, какву могу да побуде само деца.

Булевар ослобођења је и ове године, од Технолошког факултета до Робне куће, био попуњен до последњег места, а око малених звезда севали су блицеви мобилних телефона и фото-апарата, како би овај чаробан тренутак остао забележен, као трајна успомена и сећање на другове из вртића и омиљене васпитачице. Родитељи и деца су пратили ритам и научене кораке уз 11 нумера, којима су слали поруку о заједништву, љубави и међусобном разумевању.

Плес предшколаца је ове године одржан у оквиру традиционалне манифестације "Лесковачки летњи фестивал", са чије бине су својом "европском песмом" њихови старији другари упутили позив суграђанима да их подрже у такмичењу градова "Србија у ритму Европе".

Шеснаесторо ученика вежбају, у жељи да освоје публику и завршно такмичење наредне сезоне доведу у родни град.

ПРОСЛАВА МАЛЕ МАТУРЕ

ЗАБАВА за најмлађе трајаће до затварања Лесковачког летњег фестивала крајем овог месеца, а за све осмаке локална самоуправа је ове године осмислила и заједничко обележавање мале матуре. Такозвано другарско вече за ученике свих основних школа са територије града одржано је синоћ у Спомен- парку.