ГРАДОНАЧЕЛНИК Милош Вучевић обишао је у четвртак радове у на изградњи саобраћајнице булеварског типа у продужетку Улице Бате Бркића у Новом Саду, којом ће Ново насеље бити спојено са Футошким путем.

Улица Бате Бркића изграђена је у комплетном профилу на деоници од Булевара војводе Степе до Булевара Јована Дучића а од краја прошле године гради се саобраћајница булеварског типа, од Булевара Јована Дучића до Футошког пута, ширине 40 метара и дужине 550 метара.

- Задовољан сам што је ова инвестиција близу завршетка. Претварамо Улицу Бате Бркића у булевар и за око месец и по дана ћемо имати у потпуности реализовану инвестицију вредну 870 милиона динара – изјавио је Вучевић и додао да ће предстојећим радовима бити спојени и Булевар Јована Дучића са Улицом Драгослава Срејовића, чиме се ствара нови улазно-излазни правац према Ветернику и тиме растерећује регионални пут Бачка Паланка-Нови Сад.

Прочитајте још - Продавцима нови локали

Истовремено је на Новом насељу у току и реконструкција ОШ „Прва војвођанска бригада“ а крајем априла почела је изградња новог парка, на потесу између Новог насеља и Детелинаре уз Булевар Европе. Та инвестиција вредна је 140 милиона динара.

Градоначелник је додао да је инвестирано и у изградњу нове Културне станице “Ново насеље” и најавио да ће се ове године радити Улица Стевана Христића.

- Добра вест је да нам је Покрајинска влада јуче одобрила око десет милиона динара за пројектовање потребних радова у ОШ „Милош Црњански“.