ЗАДУЖБИНА ПОРОДИЦЕ КОСТИЋ: Пријатније за децу у родитељској кући

Љ. П.

четвртак, 20. 06. 2019. у 09:30

ЗАДУЖБИНА ПОРОДИЦЕ КОСТИЋ: Пријатније за децу у родитељској кући

Фото Ј. Симовић

Донација за задужбину породице Костић у Петроварадину, где бораве малишани за време лечења

У протеклих шест година, колико постоји родитељска кућа у Петроварадину, задужбина породице Костић, у њој је боравило око 60 деце из Војводине оболеле од малигних болести. У пратњи својих родитеља, ту су били смештени за време опоравка од лечења хемиотерапијама. Да би им опоравак био још хуманији, "МК груп" је, на традиционалном дружењу у среду, за малишане обезбедила додатне забавне садржаје на игралишту.

Боравком у родитељској кући у оквиру Службе за хематологију и онкологију Института за здравствену заштиту деце и омладине Војводине, по речима др Иванке Савић, заменице покрајинског секретара за здравство, болесној деци су омогућени бољи стандарди лечења, социјализација и могућност рехабилитације у породичним условима које пружа ова кућа.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - После бомби више деце има рак

- Покрајински секретаријат за здравство је у последњих шест година, колико постоји родитељска кућа, издвојио 48 милиона динара за њен несметани рад - истакла је др Иванка Савић на традиоционалном дружењу поводом шест година од оснивања родитељске куће. - Сарадња ресорног секретаријата и родитељске куће наставиће се и у будућности.

Јоланд Корора, председница Управног одбора Националног удружења родитеља деце оболеле од рака (НУРДОР), истакла је да им је јако важно то што знају да имају поуздане партнере, а "МК група" је претходних година, у више наврата, кроз разне донације, допринела раду удружења, а самим тим и унапређењу квалитета лечења деце оболеле од рака у Србији.

ОБАВЕЗА ДА ПОМАЖУ

У "МК групи", по речима њеног директора Јована Пурара, чврсто верују да је обавеза сваког човека да помаже другима у складу са могућностима, било да је реч о оснивању задужбине, новчаним донацијама, или другим добрим делима.

- Пре више од пола деценије, председник "МК групе" је своју породичну кућу, као задужбину породице Костић, уступио на коришћење Институту за здравствену заштиту деце и омладине - казао је Пурар.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације