АПЕЛ ИЗ НОВОСАДСКОГ ВОДОВОДА: Грађани, штедите воду

З. ГРУМИЋ

четвртак, 20. 06. 2019. у 07:54

АПЕЛ ИЗ НОВОСАДСКОГ ВОДОВОДА: Грађани, штедите воду

Фото ВиК

Потрошња чесмоваче повећана за трећину. Дневно се потроши 100.000 кубика

ПОТРОШЊА воде из новосадског водовода већа је за 30 одсто од уобичајене, а тај нагли скок уследио је за само две недеље током жеге.

- Ранијих година се није дешавало да у тако кратком периоду и практично на почетку лета потрошња воде буде толико увећана - саопштило је ЈКП "Водовод и канализација", додајући како настоји максималним ангажовањем изворишта, производних и дистрибутивних капацитета, да обезбеди довољно воде за све.

- Погон за прераду сирове воде ради пуним капацитетом и максимум је достигао пуштањем близу 1.300 литара воде сваког секунда у систем. Нови Сад с приградским насељима дневно троши између 100 и 105 милиона литара воде.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Апел за рационалну потрошњу воде

У "Водоводу" упозоравају на појаву ненаменског трошења - заливање, пуњење резервоара и базена, наводњавање, прање возила... То за последицу може да има повремено нешто слабији притисак у рубним деловима града и на највишим спратовима зграда које немају хидропакове. Комуналци апелују да се рационално троши вода јер тај драгоцени ресурс није неисцрпан.

ПОЗИВ

КРАЂА воде је кривично дело, подсећају у "Водоводу" и позивају грађане да такве случајеве пријаве. ЈКП улаже изузетне напоре да обезбеди несметано набдевање града водом, очувањем и регенерисањем постојећих водозахвата.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације