НА списку новопримљених малишана у вртиће Предшколске установе "Радосно детињство" налазе се имена 1.024 дечака и девојчица, док се испод црте нашло више од 3.000 њих. Одбијено је 1.645 деце, док је 1.374 конкурисало за нерасписана места. Међу онима који од јесени неће моћи да бораве у вртићима је и 27 беба, чији су се родитељи пријавили на конкурс, али на неоглашена места.

Ранг-листе су објављене и истакнуте на вратима свих вртића, као и на сајту ПУ "Радосно детињство". Родитељи чија су деца примљена, како наводе у овој установи, могу потписати уговор у року од 15 дана, почевши од 17. јуна, док они чији су малишани одбијени, могу поднети жалбу у истом периоду, у Улици Павла Симића 9, сваког радног дана од 8 до 14 часова, а средом од 8 до 17 часова.

- Родитељи који нису задовољни резултатима конкурса, могу имати увид у сву документацију у року од осам дана, почевши од 17. јуна - прецизирају у ПУ "Радосно детињство". - То могу учинити сваког радног дана од 11 до 13 часова.

Родитељи чија су деца примљена, треба да потпишу уговор и добију уписницу до 1. јула, а уколико уговор не потпишу, сматраће се да су одустали од пријема и уписа детета.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Нови Сад: У вртић и на "клик"

Подсећања ради, економска цена месечног боравка по детету у целодневном боравку је 23.500 динара, а родитељи плаћају 20 одсто од те суме. Преосталих 80 одсто се дотира из градског буџета.

По ценовнику од 1. јануара, целодневни боравак за малишане узраста од шест месеци до припремног предшколског програма, родитеље месечно кошта 4.700 динара. Полудневни боравак од четири сата за малишане узраста од шест месеци до припремног предшколског кошта 1.709 динара, а целодневни боравак дечака и девојчица у припремном предшколском програму стаје 4.264 динара.

ЦЕНТРАЛНА КУХИЊА ОД 1. СЕПТЕМБРА

НОВОСАДСКА Предшколска установа "Радосно детињство" има око 70 вртића у граду и приградским насељима. Од 1. септембра малишани ће јести храну која ће бити припремана у новоизграђеном објекту централне кухиње. Из ње ће се дистрибуирати оброци за све објекте ПУ, али ће се храна припремати и за све остале заинтересоване градске установе, на комерцијалним основама.