ТУЖБА МИЛОША БАНЂУРА: Клевета у хуманитарне сврхе

Д.А.

18. 06. 2019. у 17:15

ТУЖБА МИЛОША БАНЂУРА: Клевета у хуманитарне сврхе

Милош Банђур - Фото: Д. Алихоџић

Заменик градоначелника Милош Банђур тужио опозиционара Бранислава Јовановића
НИШ – Након што је одборник групе "Ниш, мој град" Бранислав Јовановић затражио смену заменика градоначелника Милоша Банђура због „пораста корупције и криминала у Нишу“ уследила је контрамера. Банђур је покренуо приватну тужбу против Јовановића а сав приход тврди да ће дати у хуманитарне сврхе.


- С обзиром да искључујем сваку могућност да су неистине изречене у забуни или заблуди, већ са јасном намером да повреди част, углед и нанесе штету, против Бранислава Јовановића поднео сам приватну кривичну тужбу пред Основним судом у Нишу. Осим тога, одборника Јовановића позивам да се по свим оптужбама које је изнео обојица тестирамо на полиграфу. Јовановић сам може да изабере независну и референтну установу за то, али да резултати теста обавезно буду доступни јавности - навео је Банђур и додаје да ће обештећење које буде добио уплатити у хуманитарне сврхе, јер каже да је истина једини циљ тужбе.


Прочитајте још: ПРЕРАСПОДЕЛА ФУНКЦИЈА У НИШУ: Николић уместо Банђура?


Јовановићев предлог за смену Банђура није ушао у дневни ред и зато је опозиција крајем прошле недеље напустила заседање Скупштине града.


- Господин Милош Банђур је од свих актуелних политичара у врху градске власти и Градског већа са најдужим стажом и највишим функцијама. Стање корупције и криминала у граду је у константном порасту, а по закону, организационо и ресорно је био задужен да предложи мере и ради на спречавању корупције и криминала и побољшању стања у јавно комуналном сектору у граду - поновио је Јовановић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације