На управо завршеној, тродневној годишњој смотри светских стручњака из области бањске медицине у Пољској, високо место припало је лекарима из Специјалне болнице за рехабилитацију „Бања Ковиљача“ из истоименог лечилишта и туристичког места, који су били једини представници из Србије.


Магистар медицинских наука, др Јасмина Миловановић Арсић, субспецијалиста дечје рехабилитације представила је примену полида док деце, док је примаријус др Александар Јокић, генарални директоре ове наше угледне установе, предавање позиву, представио како се управља бањским лечилиштем. Завршног дана др Јокић је добио признање организатора тог скупа на ком је учествовало 208 стручњака из европских земаља, САД, Кине, Јапана, Нигерије…

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ЛЕПОТА СА СТАЗА: Изложба скулптуре у СБ „Бања Ковиљача“


- Драго нам је што је још једном, на овако престижном, рекао бих планетарном скупу, потврђено место Специјалне болнице „Бања Ковиљача“ у самом врху балнеоклиматологије – каже др Јокић . -Наша знања, умећа, природне благодети, организација рада и однос са пацинетима, занимљива је била тема за коју су се занимале колеге, и на маргинама скупа, на које смо им давали одговоре, представљајући на најбољи начин, и установу, и српско здравство, и Бању Ковиљачу и Србију.