У ЦЕНТРАЛНОМ градском парку у Краљеву, поводом Дана Министарства унутрашњих послова, Дана полиције и крсне славе - Свете Тројице, одржана је смотра материјално-техничких средстава којима располажу припадници полиције, Жандармерије и ватрогасно-спасилачке јединице.

На овој смотри која је без сумње највише обрадовала краљевачке малишане, посетиоци су били у прилици да погледају службена возила и мотоцикле, да се упознају са наоружањем и опремом, да се фотографишу са службеним полицијским псом као и да присуствују симулацији гашења пожара специјалном пеном.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - СВЕЧАНА АКАДЕМИЈА ПОВОДОМ ДАНА МУПА И ПОЛИЦИЈЕ: Вучић:Полиција никада неће служити власти, већ грађанима (ФОТО+ВИДЕО)

- Спремност у заштити личне и имовинске сигурности грађана захтева и одговарајућу опрему чему се у овом министарству придаје све већа пажња. У све то посетиоци ове смотре, а највише наши најмлађи суграђани, имали су прилику да се увере остварујући лични, непосредни контакт са припадницима МУП - каже Горан Грујић, начелник Одељења полиције ПУК.

Овом приликом раздрагани малишани могли су и да се провозају полицијским возилима, провере своје вештине у савладавању препрека, као и да се ближе упознају са позивом полицајца или ватрогасца. Широки осмеси на њиховим лицима најбољи су доказ да је ова "акција" у потпуности успела.

- Кад порастем бићу полицајац - поручио је један шестогодишњак након завршене вожње мотоциклом, док његови другари из вртића углас додају - И ја! И ја!