Палма договорио састанке грчких и српских привредника у Србији и Грчкој

З. У.

петак, 14. 06. 2019. у 10:35

Палма договорио састанке грчких и српских привредника у Србији и Грчкој

Фото: З. У.

Председник Јединствене Србије и почасни конзул Грчке у Србији Драган Марковић Палма разговарао у Солуну са председником грчко-српске Привредне коморе Костасом Георгакосом
Председник Јединствене Србије и почасни конзул Грчке у Србији Драган Марковић Палма разговарао у Солуну са председником грчко-српске Привредне коморе Костасом Георгакосом.

Састанку је присутвовао и генерални секретар грчко - српске привредне коморе и кошаракашка легенда Црвене звезде и ПАОК-а, Бранислав Бане Прелевић, данас председник КК ПАОК.

„Разговарали смо о јачању економске сарадње између грчке регије Македоније чије је седиште у Солуну и Србије. Председник грчко-српске привредне коморе ме је питао како ми то у Србију доводимо инвеститоре и ја сам му објаснио. Наш предлог је да у наредном периоду, у организацији грчко- српске Привредне коморе, направимо два састанка српских и грчких привредника. Први у Србији где би дошло 50–ак привредника из Грчке који би разговарали са нашим привредницима, а други у Солуну где би дошло 50–ак првредника из Србије. Централна тема ће бити повећање економске сарадње и да видимо како да грчки привредници, за инпуте које купују из других земаља, приоритет дају Србији и обрнуто, јер ми морамо да искористимо и наш географски положај и пријатељске односе два народа и две владе", рекао је након састанка, председник Јединствене Србије Драган Марковић Палма.

„Циљ је да економска сарадња буде што већа. Познато је да сваке године најмање милион грађана Србије летује у Грчкој и моја порука увек је да Срби долазе у Грчку, али Грчка мора то на неки начин и да врати, односно да Грчка оно што увози из других земаља увози из Србије. Ја сам сигуран да ћемо на тим састанцима да направимо предлоге и да упознамо јавност у Србији и Грчкој шта је то радила грчко-српска Привредна комора, чије је седиште у Солуну и шта смо допринели и који су резултати тих наших фоговора. Договорили смо и да следеће године отворимо изложбени простор за српске компаније у српско - грчкој привредној комори " рекао је Марковић.

ГЕОРГАКОС: ЦИЉ ЈЕ ДА РАЗМЕНА ИЗМЕЂУ ГРЧКЕ И СРБИЈЕ БУДЕ МИЛИЈАРДУ ЕВРА

„Желим пре свега да се захвалим Драгану Марковићу Палми на свему што ради на јачању економске сарадње између Грчке и Србије на добробит грчког и српског народа. Јачање економских односа је основни циљ рада грчко-српске Привредне коморе са седиштем у Солуну. Пре него што је грчко- српска Привредна комора почела да ради трговинска размена између наше две земље била је 350 милона евра, сада је преко 500, а циљ је да достигнемо трговинску размену између Србије и Грчке од милијарду евра" , изјавио је председник грчко-српске Привредне коморе са седиштем у Солону, Костас Георгакос.

У српској делегацији били су и начелник Поморавског округа Горан Милосављевић, председник Српске напредне странке у Јагодини Никола Радосављевић, портпарол Јединствене Србије Живота Старчевић и директор Дома ученика у Јагодини Марко Маљковић.ПАЛМА: ЈЕРЕМИЋ ЈЕ УНИШТИО И КОСОВО И МЕТОХИЈУ И СРПСКО СЕЛО И СЕЉАКА И ОДУЗЕО ИМ КРАВЕ

"Вук Јеремић је током свог петогодишњег мандата на месту министра спољних послова, на своја луксузна путовања потрошио више од 3,6 милиона евра из буџета Републике Србије. Његови путни трошкови су покривали све од ноћења од неколико хиљада евра, до 220 просечних плата у Србији за само један лет приватним авионом. Све су то платили порески обвезници Србије, а међу њима и српски сточари, које је Вук Јеремић оставио без крава", изјавио је данас председник Јединствене Србије Драган Марковић Палма.

"Господине Јеремићу, за време вашег мандата 91 држава је признала такозвано независно Косово, а истовремено су грађани Србије скупо платили ваше проводе по свету. За једну ноћ у хотелу у Турској, Ви сте новцем грађана Србије платили онолико колико данас кошта једна крава у Србији, 1200 евра. Одузели сте том сељаку краву да би спавали у најскупљем хотелу у Турској и колико сељака у Србији је осталао без крава због ваших ноћења по скупим светским хотелима. Одузели сте Србији и Косово и Метохију и краве. И ви говорите шта је економски исплативо, а шта не и шта је економски модел. За вас су најисплативије разне финансијске трансакције са сумњивим ликовима из Хонг Конга и других егзотичних дестинација", каже Марковић. "За време вашег министровања је сељак који је имао 5 хекатара земље остао и без земље и без краве. Критикујете, како сте рекли Палмин модел 2 и 3 хиљаде динара за госпођу и господина. Ваш модел је 2 и 3 хиљаде евра дневно за Вас, које сте одузели управо тим људима који су остали без посла за време пљачкашких приватизација из Вашег времена. Господине Јеремићу никада се више Ваш економски модел по систему "мени све, а грађанима узми и оно што имају" неће поновити у Србији. Ова држава данас мора да управо сељака кога сте Ви уништили подигне и врати га на плодну српску земљу и да обнови шталу и попуни је кравама које сте Ви и Вама слични одузели. Оставили сте празне штале, празне фрижидере, празне новчанике и све то сте потрошили за личну употребу, а не за боље сутра грађана Србије. Данас ова одржава на челу са Вучићем мора да по свету уз минималне путне трошкове убеди земље да повуку независност, које су признале такозвано Косово уз енормне трошкове које су плаћали наши грађани. Господине Јеремићу никада више Вам грађани Србије неће плаћати приватне авионе и луксузне хотеле. За те паре купићемо краве и поделити нашим људима који живе на селу у целој Србији, укључујући и Косово Метохију. А Ви ћете господине Јеремићу на наредним изборима од грађана Србије добити што заслужујете, као што сте добили и на прошлим изборима. Ваш једини циљ је да пређете цензус и да се дочепате државног буџета. Никада више то нећете добити", поручио је Марковић и упитао:

"Шта Ви Вуче Јеремићу поново нудите грађанима Србије. Моторне тестере, да тучете жене, насиље, да спречавате да се уређује наш главни град. Ви сте зацементирали позицију Србије када је у питању Косово и Метохија пред међународним судом правде".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације