СТАНАРИ Доситејеве 11, који су у августу прошле године остали без крова над главом због грађевинских радова на суседној парцели, биће збринути. Наиме, на захтев Милоша Вучевића, градоначелника Новог Сада, јуче је издат налог да се поново исплати једнократна новчана помоћ, у износу од 110.000 динара, за свих 12 породица из срушених станова у Доситејевој улици.

Таква одлука, како се истиче у саопштењу Града, биће донета с обзиром на то да они и даље немају решено питање смештаја, од како су њихови станови оштећени због изградње стамбеног објекта на суседној парцели.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - СЛУЧАЈ "ДОСИТЕЈЕВА 11": Без једнократне помоћи!


- Град ће преиспитати рад органа који су у међувремену без консултација са Градским већем и градоначелником, а на основу чијег налога је и први пут породицама обезбеђена помоћ, доносили акта и поступали у овим предметима - истиче се у саопштењу.

Представници 12 породица из Доситејеве 11 јуче у подне су се окупили пред Градском кућом и затражили пријем код градоначелника, како би му предочили проблем. Њихова трочлана делегација била је примљена у "отвореној канцеларији" Градске куће, где су упућени да првог човека града о свему писмено обавесте. То су Драган Митровић, председник Скупштине станара, као и Милијана Чудић и Весна Прелић, одмах и учинили и нагласили да је за све комшије проблем што им је Центар за социјални рад одбио захтеве за поновно добијање интервентне једнократне новчане помоћи.

- Надамо се да ћемо успети да решимо још већи проблем наших срушених станова, за који нисмо криви, а једини испаштамо - каже Весна Премић, станарака.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Станари из Доситејеве поднели захтев за социјалну помоћ


Оштећени станари, који су због грађевинских радова на припремама за изградњу вишеспратнице, када је срушен 20 метара дуг зид и станови се урушили, остали без крова, прешли су у подстанаре, а трошкове је покривао град. По свему судећи, они ће имати подршку Града све док се њихово стамбено питање не реши, па су зато, како истичу, тражили савезника и подршку Града и институција.


ДЕСЕТ ТЕШКИХ МЕСЕЦИ

- НЕ може да се издржи такав начин живота који траје већ 10 месеци, а ја сам са дететом подстанар и дала сам за кирију чак 2.000 евра, јер смо принуђени да плаћамо унапред. Код стандаваца нема емоција, али надамо се да ће неко чути и наш глас и донети разумно и прихватљиво решење - истиче Милијана Чудић, која је, како наглашава, управо због проблема са срушеним станом била на боловању, а затим и принуђена да да отказ код приватника.