ИНВЕСТИТОР Ауто-транспортног предузеће "Војводина" у Новом Саду Илија Девић (67), који поводом приватизације тог предузећа последњих година води судски спор против државе, четврти дан штрајкује глађу у притвору у Београду. Он је прошлог петка ухапшен јер није дошао на рочиште у београдски Виши суд.

Његова ћерка Анђелка Девић, која је и чланца УО АТП "Војводина", рекла је у понедељак "Новостима" да њен отац ништа не једе и не пије, и да му је ионако нарушено здравље додатно угрожено овим штрајком.

- Он неће одустати, наставиће штрајк до даљег - казала је Девићева и додала да њен отац од 2012. године има хроничне гастроентеролошке проблеме.

Прочитајте још - СПОР ИЛИЈЕ ДЕВИЋА И ВЛАСТИ У НОВОМ САДУ: Штета већа за 99 милиона?

Због здравствених проблема о којима је, како тврди његова ћерка, суду доставио документацију, Девић се није појавио на рочишту које је требало да буде одржано прошле недеље, па је Виши суд у Београду 5. јуна издао налог за његово привођење.

Девић је на суду већ више од десет година, а предмет АТП "Војводина" налази се у мониторингу Европске уније као једна од 24 спорне приватизације у Србији. У случају Девића, наводи се да је оштећен инвеститор, а не држава. Ово предузеће Девић је купио на аукцији Агенције за приватизацију 2004. године, проширио делатност, увео нове линије и запослио нове раднике. Са тадашњим властима Града Новог Сада закључен је уговор о изградњи нове Међумесне аутобуске станице и преусмеравању градског саобраћаја на нову Аутобуску станицу, која је у међувремену завршена, али саобраћај никада није преусмерен.Аутобуска станица коју је купио Девић